29. 10. 2023 | Ladislav Vácha

Je to tam! Juniorka zvládla šlágr kola, vynulovala Slavii a vede soutěž o osm bodů!

Havlíčkobrodští junioři přivítali v neděli v domácím prostředí ve šlágru kola Slavii Praha. Souboj prvního týmu tabulky se druhým začali lépe mladí Bruslaři, kteří se v úvodní dvacetiminutovce dostali do těsného vedení, v prostřední části šli do dvougólového trháku a skvěle zvládli i třetí dějství. Nakonec vyhráli přesvědčivě 4:0 a upevnili si první místo v tabulce.

Začátek zápasu se nesl ve vyrovnaném duchu. První větší šanci si vytvořili hosté. Štípek dostal dobrý pas před brankoviště, ale střela mu vůbec nesedla a před odkrytou bránou zamířil mimo zařízení. V 10. minutě si hosté vytvořili další šanci. Dráb se ocitl po chybě havlíčkobrodské obrany sám před bránou, ale z ideální palebné pozice nastřelil jen dobře postaveného gólmana soupeře. Na začátku 12. minuty se hosté dostali do přečíslení dvou na jednoho, ale do nahrávky Štípka na Janouška vložil hůl gólman Sigmund. Bruslaři potom nevyužili přesilovku, ale moc dlouho je to mrzet nemuselo.

V 17. minutě odvedl skvělou práci Hynek Peš, který vybojoval kotouč při rozehrávce Pražanů, ocitl se sám před bránou a gólmana Tesaře překonal po bravurním blafáku do bekhendu. Sešívaní si pak vytvořili slibné střelecké příležitosti, ze kterých mohli vyrovnat, ale mladé Bruslaře podržel dobrými zákroky gólman Sigmund. Do kabin tak šli spokojenější domácí za stavu 1:0.

Pražané měli ideální příležitost k vyrovnaní, když šli ve 27. minutě do přesilovky. Paradoxně však mohli udeřit oslabení Bruslaři, když Nový vybojoval kotouč a hnal se sám na bránu sešívaných. Zkusil blafák do bekhendu, ale brankář Tesař jeho úmysl dobře přečetl a po úspěšném zákroku přerušil hru. Parta z Kotliny potom ubránila oslabení po faulu Nového a po vyloučení Drába z přesilovky udeřila.

Po střele Dominika Löfflera od modré čáry se kotouč šťastně odrazil od clonícího Tobiase Chlubny a našel si cestu až za záda brankáře Tesaře. Ve 39. minutě mohlo být v havlíčkobrodském táboře ještě veseleji. Po nahrávce Kuchty zakončoval z pravé strany Machač, ale o kousek přestřelil soupeřovu bránu. Vzápětí mohl zblízka skórovat lotyšský útočník Krums, zblízka však vyprášil jen Sigmundovy betony.

Broďáci měli skvělý vstup do třetí periody a hned na začátku de facto rozhodli zápas. Ve 43. minutě nabil Tadeáš Koubek na modrou čáru kapitánovi Janovi Kuchtovi, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Hosté se mohli vrátit zpět do hry při přesilové hře, ale nedokázali ji využít. V 53. minutě Vosmík bombou z pravého kruhu dokonce překonal brankáře Sigmunda, ale domácí zachránila tyčka. Slavisté zkusili v posledním dějství hru v šesti bez brankáře, ale ta nedopadla na úrodnou půdu a parta z Kotliny definitivně rozhodla o svém triumfu, když se do prázdné brány trefil přes celé hřiště Jan Kuchta a uzavřel na konečných 4:0.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Arkadij Bjakov 0 0 0 0 0
Matěj Fiala 0 0 0 0 0
Tobias Chlubna 1 0 1 0 0
Kryštof Chymo 0 0 0 0 0
Michal Janko 0 1 1 0 0
Jáchym Jungwirth 0 0 0 0 0
Tadeáš Koubek 0 2 2 0 0
Jan Kuchta 2 0 2 0 0
Dominik Löffler 0 1 1 0 0
David Machač 0 1 1 0 0
Max Machovský 0 0 0 0 0
Jonáš Novotný 0 0 0 0 0
Lukáš Nový 0 0 0 0 2
Hynek Peš 1 0 1 0 0
Matěj Pražák 0 0 0 0 2
Artur Prchal 0 0 0 0 0
Jan Vaněček 0 0 0 0 0
Matěj Vildomec 0 0 0 0 2
Yannick Windegger 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip Sigmund 60 0 0 0 0 0

Ohlasy k utkání

13. kolo, neděle 29.10.2023 od 17:00
Zimní stadion Kotlina
4:0
(1:0, 1:0, 2:0)
Havl. Brod - Slavia
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 17. Peš, 36. Chlubna (Löffler, Machač), 43. Kuchta (Koubek), 56. Kuchta (Koubek, Janko). Rozhodčí: Marek Honza – Dominik Kalina, Jan Kopecký. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 122. Průběh utkání: 4:0.

Sestavy

Havl. Brod

Sigmund (Novák) – Pražák, Kuchta (C), Bjakov, Vaněček, Vildomec, Löffler, Chymo – Janko (A), Koubek, Windegger – Peš, Jungwirth, Fiala – Chlubna, Nový, Machač – Novotný, Machovský, Prchal

Slavia

Tesař (Papež) – Kříženecký, Brotánek, Dráb, Jokl (C), Křivánek, Hron (A), Hubinka, Málek – Šindelář, R. Štípek, Hasman, Vlach, Filip, V. Štípek, Krums, Skalský, Janoušek, Vosmík, Šámal

Aktuality

Napsali o nás

Sobota 27. dubna | Hokejový Mourinho zpátky na scéně! Opět povede Havlíčkův Brod, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu