11. 12. 2011 | Ladislav Vácha

Mladší dorost nepotvrdil, že se mu na Východočechy daří. Doma podlehl Pardubicím

Mladí Rebelové přivítali v domácím prostředí Pardubice, proti kterým se jim zatím docela dařilo. Tentokrát však nepotvrdili, že s Východočechy mají skvělou bilanci. Se soupeřem drželi krok jen 2 třetiny, kdy prohrávali o jeden gól. V závěrečném dějství však perníkáři definitivně rozhodli a nepřipustili drama. Jedinou branku Rebelů vsítil Tomáš Nguyen.

1. třetina - Na pardubickou trefu našli Rebelové odpověď:

Začátek zápasu se odvíjel ve znamení vyrovnaného a bojovného hokeje, jemuž dominovaly především obě pozorné obrany. V 5. minutě se stal prvním vyloučeným hráčem pardubický bek Procházka a domácí měli ideální příležitost k otevření gólového účtu zápasu. Proti oslabenému soupeři se jim ale vůbec nedařilo, aktivnější byly paradoxně Pardubice, které držely častěji puk. Hosté si začali postupem času vynucovat značnou územní převahu a brodská defenzíva v čele s gólmanem Vaněčkem nevěděla, kam dřív skočit. Vše vyústilo ve faul útočníka Koloucha, čehož hokejisté z města perníku využili k vypracování slibných šancí. Nejblíže gólu byl obránce Franc, který si sjel před bránu a zblízka vypálil bez přípravy těsně vedle. Zanedlouho se už ale hosté naplno radovali.

Ve 12. minutě putoval kotouč po ose Martin Hlaváček - Matěj Švarc - FILIP HAVRDA, přičemž posledně jmenovaný prostřelil zblízka gólmana Vaněčka a poslal svůj tým do vedení - 0:1. A s brodským souborem to mohlo vypadat ještě o poznání hůře, ale Východočeši fauly Nguyena a Mendla nevyužili k navýšení vedení. V 17. minutě zahrozil útočník Havrda, když se dostal za brodskou obranu a zblízka vypálil ve velké rychlosti nepřesně. Brodský soubor nakonec srovnal se soupeřem krok, když využil závěrečnou přesilovku. Matias Mäki adresoval hezký pas zpoza brány na hůl volného TOMÁŠE NGUYENA, jehož rána bez přípravy vymetla horní růžek - 1:1.

2. třetina - Vyrovnaný boj dopadl lépe pro Východočechy:

Prostřední část začala nevyužitou přesilovkou Rebelů a slibnou příležitostí pro Pardubice. Na konci rychlé akce stál v útočném pásmu Daniel Voženílek, jenže zblízka nenašel účinný recept na Vaněčkovy betony. Pokračovalo se ve vyrovnaném souboji, v němž tahali za delší konec provazu přeci jen Východočeši. Rebelové se prezentovali velkou bojovností a při obranné činnosti trpělivě vyčkávali na slibné příležitosti k protiútokům.

Velmi nadějnou možnost zahodili na přelomu první a druhé půlky zápasu, kdy z několika kroků před brankovištěm nastřelil forvard Kolouch jen dobře postaveného brankáře Husára. Hokejisté z města perníku postupem času začínali diktovat tempo hry a stupňovali svůj tlak. Za svou trpělivost sklidili kýžené ovoce v závěrečných sekundách 2. třetiny, kdy Martin Hlaváček našel svým pasem úplně volného FILIPA HAVRDU, který už si úplně sám před brankou dokázal poradit - 1:2.

3. třetina - Definitivní potvrzení pardubického triumfu:

Do závěrečného dějství vstoupily o poznání pevnějším krokem Pardubice, které pokračovaly ve svém ofenzivním snažení a Rebely do hry skoro vůbec nepouštěly. Brzy se tak dočkaly gólové radosti. V úvodu 44. minuty dostal až příliš volného prostoru od havlíčkobrodské obrany MARTIN VYSKOČIL, který z mezikruží nejdříve jen prověřil pevnost Vaněčkových betonů, ale při dorážce už se nemýlil - 1:3. Vodu na útočný mlýnek Pardubic potom ještě přilil vyloučený Mäki za zdržování hry. Jeho spoluhráči sice oslabení sehráli na jedničku podtrženou, jenže Východočeši brzy udeřili při hře 5 na 5.

Ve 47. minutě se po přiťuknutí Ondřeje Panny opřel do puku na modré čáře DANIEL KLIMECKÝ a nasměroval kus černé gumy přesně k Vaněčkově tyčce - 1:4. Při brodském souboru nestálo už ani potřebné štěstí, když Kraučuk s L. Valou zblízka neuspěli v minisouboji s gólmanem Husárem. Zápas se už potom jen dohrával. Hosté byli na koni a sebevědomou hrou vůbec nepřipouštěli naděje na brodský obrat, přičemž domácí družina se navíc trápila i sama se sebou.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Bancíř 0 0 0 -1 0
Lukáš Bláha 0 0 0 -1 0
Rostislav Klofáč 0 0 0 -2 0
Daniel Kolouch 0 0 0 -3 2
Jan Krajcigr 0 0 0 -1 2
Jakub Kraučuk 0 0 0 -3 0
Jakub Lacina 0 0 0 0 0
Matias Mäki 0 1 1 -1 2
Patrik Málek 0 0 0 0 0
Dušan Mendl 0 0 0 -3 2
Michal Němec 0 0 0 0 0
Tomáš Nguyen 1 0 1 0 0
Martin Polák 0 0 0 -2 0
Michal Přibyl 0 0 0 0 0
Michal Semrád 0 0 0 -1 2
Lukáš Vala 0 0 0 -2 0
Jiří Vlach 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vítek Vaněček 60 47 4 43 91,49 0 0

Ohlasy k utkání

19. kolo, neděle 11.12.2011 od  
Havl. Brod
1:4
(1:1, 0:1, 0:2)
Havl. Brod - Pardubice
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 9. Nguyen (Mäki) - 12. Havrda (Švarc, Hlaváček), 40. Havrda (Hlaváček), 44. Vyskočil (Velínský), 47. Klimecký (Panna). Rozhodčí: Zdeněk Paulík - Petr Kotlík, Gabriela Šťastná. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: -. Střely na branku: -. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

Sestavy

Havl. Brod

Vaněček (Pešek) - Michal Němec, Klofáč, Bláha (A), Lacina, Krajcigr (C), Bancíř - Polák, L. Vala, Nguyen, Málek (A), Vlach, Mendl, Kraučuk, Semrád, Přibyl, Kolouch, Mäki.

Pardubice

Husár (Peřina) - Budík, Voltner, Klimecký, Procházka, Vyskočil, Franc, Faltýnek (C) - Daniel Voženílek (A), Panna, Barkóci, Hlaváček (A), Velínský, Švarc, Musil, Havrda.

Aktuality

Napsali o nás

Sobota 27. dubna | Hokejový Mourinho zpátky na scéně! Opět povede Havlíčkův Brod, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu