29. 3. 2012 | Luboš Vácha

Junioři rozhodli o svém třetím triumfu až v poslední dvacetiminutovce

Po úspěšné venkovní sérii baráže o extraligu juniorů se družina trenérů Benáka a Adama přesunula na svůj domácí led v Kotlině, kde se střetla s dalším soupeřem. Rebelové zde přivítali soupeře ze Znojma, se kterým vedli tuhý boj o každý metr ledu. Nakonec se větší štěstí usmálo na hráče Havlíčkova Brodu, což jim zajišťuje prvenství v barážové tabulce.

První vhazování se nepovedlo domácím, přesto se ale dokázali dostat do protiútoku a nakonec i do útočného pásma, kde měl šanci na dorážku osamocený Szilva, brankář Helešic byl pozorný.

Posléze se tým Znojma dostal do oslabení, což Rebelům pomohlo k otevření skóre. Vojtěch Varga překazil ve středním pásmu soupeřovu rozehrávku a vyslal do brejku Pavla Musila, jenž z kruhu neomylně prostřelil puk za záda maskovaného Orla. Hosté ale neklesli na mysli. Domácí gólman Zvolánek musel čelit několika dobrým pokusům z hokejek soupeře. Obrovskou příležitost si Havlíčkobrodští vypracovali opět díky pracovitému Musilovi, který nahrával na brankoviště, kde byl připravený Varga, jemuž ale touš nesedl tak, jak by měl, a střela tak skončila v Helešicově betonu.

Orli vstoupili do prostřední dvacetiminutovky v početní výhodě, domácí se však dokázali ubránit. Hra se odehrávala mnohem rychleji než v předchozí části, hosté se stále více dostávali k zakončení. Nejprve trefil tyčku Schejbal. Později byla hra znovu před Zvolánkem a k dorážce se zde nachomýtl Pelikán. Chvíli na to se na druhé straně dobrou střelou prezentoval Pavel Musil, jehož střelecký pokus byl vykryt Helešicovým ramenem. Jiří Zvolánek si na nezaměstnanost rozhodně nemohl stěžovat. Stále s úspěchem čelil nejedné znojemské útočné akci, jednou z nich byla střela Nahodila a potom i Teleszův pokus o vstřelení branky. Snaha Rebelů o zvýšení skóre byla také vidět. Helešicovy perfektní zákroky držely tým nad vodou.

Neuvěřitelné drama nastalo čtyři vteřiny před koncem druhé třetiny. Horváth v jejím samém závěru nahrával na Aleše Pelikána, jehož pohotová střela prosvištěla přes Zvolánkovy betony až do sítě. Gól do šatny Rebelů tak resetoval stav utkání.

Hosté zřejmě chytili ten správný dech. Již v úvodu třetího dějství otáčeli vedení na svojí stranu. Po zmatcích před Zvolánkovou klecí se k puku dostal Filip Mikulášek, jenž tvrdým střeleckým pokusem překonal bezmocného domácího brankáře.

Radost Orlů však trvala jen minutu. Ambrož dostal puk až do prostoru brankoviště, kde byl jeho útok Helešicem vykryt. Kotouč se ale vykutálel zpět do hry a připravený Martin Hynek se přesnou dorážkou postaral o srovnání. To zapříčinilo následně velice opatrnou hru z obou stran.

Posléze se však kormidla opět chopila družina domácích, a to díky spolupráci Szilvy s Vargou. První jmenovaný posílal kotouč přes celou šíři hřiště na najetého Vojtěcha Vargu, který se s ničím nepáral a tvrdě napálil kotouč přesně k bližší tyči přesouvajícího se Helešice.

Rebelové se svým třetím gólem dostali do výrazné psychické pohody, což bylo na jejich hře znát, neboť se neustále usazovali v útočném pásmu, kde se díky zodpovědné obraně hájící útočnou modrou úspěšně drželi a vydobyli si několik slibných šancí.

Kartami mohl zamíchat následný, velmi nebezpečný orlí protiútok. Tentokrát si však Zvolánek vedl výtečně a svůj tým podržel. Čas utíkal a šance Znojma na srovnání se každou vteřinou zmenšovala. Nepomohlo mu ani závěrečné power-play, a tak se z třetí tvrdě vybojované barážové výhry radovali domácí.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Pavel Ambrož 0 1 1 1 0
Filip Dundáček 0 0 0 1 2
Tomáš Dvořák 0 0 0 0 0
Martin Hynek 1 0 1 1 2
Tomáš Chlubna 0 0 0 1 0
Martin Jelínek 0 0 0 0 2
David Kozlík 0 0 0 0 10
Vít Křesťan 0 0 0 -1 0
Martin Kříž 0 0 0 0 0
Petr Kuchta 0 0 0 -1 0
Pavel Musil 1 0 1 0 0
Jiří Musil 0 0 0 -1 0
Václav Němec 0 0 0 0 2
Erik Novák 0 0 0 2 0
Václav Pecen 0 0 0 -1 10
Vladimír Szilva 0 1 1 0 0
Vojtěch Varga 1 1 2 0 0
Michal Zdražil 0 0 0 -1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jiří Zvolánek 60 37 2 35 94,59 0 0

Ohlasy k utkání

B3. kolo, čtvrtek 29.3.2012 od 17:30
Havl. Brod
3:2
(1:0, 0:1, 2:1)
Havl. Brod - Znojmo
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 7. P. Musil (Varga), 42. Hynek (Ambrož), 51. Varga (Szilva) - 40. Pelikán (Horváth, Latner), 41. Mikulášek. Rozhodčí: Pešina - Jindra, Kostka. Vyloučení: 5:7, navíc Kozlík (HBR) 10 minut OT, Pecen (HBR) 10 minut OT, Horváth (ZNO) 10 minut OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 315. Střely na branku: 32:37. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2.

Sestavy

Havl. Brod

Zvolánek (Dolejš) - Pecen, Ambrož, Vá. Němec, Dvořák, Dundáček, J. Musil, Kříž - E. Novák, Varga "C", P. Musil, Szilva "A", Kuchta, Křesťan, Zdražil "A", Jelínek, Chlubna, Hynek, Kozlík

Znojmo

Helešic (Pivrnec) - Kovář, Latner, Hobza, Pražák, B. Kún, Šťáva - Horák, Mikulášek, Schejbal, Nahodil, Špaček, Telesz, Horváth "C", Pelikán, Kastner, Nováček

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu