31. 3. 2012 | Ladislav Vácha

Junioři propadli v první třetině, přesto bojovali o body až do konce

Mladí Rebelové hostili v domácím prostředí Ústí nad Labem, s nímž je čekala klíčová bitva v boji o postup do nejvyšší soutěže. Prospali však úvodní dvacetiminutovku, jež jim vůbec nevyšla, a nabrali tříbrankové manko. Ztrátu se jim podařilo nakonec umazat a o vyrovnání bojovali do poslední sekundy, ale ani při závěrečné hře bez brankáře neuspěli. Radovat se tak mohli Lvi.

1. třetina - Hosté předvedli gólovou smršť

Oba celky si byly velmi dobře vědomy důležitosti zápasu a vstoupily do zápasu s velkou opatrností. Nikdo nechtěl pustit soupeře do rychlého vedení, a brankáři tak moc práce neměli. Hra se více rozhýbala až od 4. minuty při přesilovce Rebelů, kteří si vytvořili jednu gólovou šanci. Dělovku Vác. Němce vyrazil gólman Formánek svými betony k Jelínkovi, který pohotovou střelou pálil do stejné části výstroje. Hosté se však nenechali zahanbit, také vystrčili útočné růžky a brzy se radovali ze zisku cenného vedení. Na sklonku 6. minuty vypálil Vojtěch Burkovec ihned po vhazování a gólman Dolejš vyrazil betonem puk před brankoviště jen k volnému Štěpánu Kuchynkovi, který už měl snadnou úlohu dorazit puk do odkryté brány – 0:1.

Pokračovalo se ve vyrovnaném duchu, ale Lvi si zanedlouho zahráli také přesilovku a kolem brodské branky bylo pořádně horko. Nebezpečnou dorážku měl na svědomí Faigl, ale vylámal si zuby na mrštné Dolejšově lapačce. Severočeši se potom dopustili dvou faulů, ale domácí místo honby za vyrovnáním ve své početní převaze inkasovali podruhé. Nahození Jiřího Ságra dojel za svatyní Havlíčkobrodských Lukáš Rovný a jeho přesný pas zametl zblízka přesně k tyčce Štěpán Kuchynka. A to nebylo zdaleka vše, zaskočení bojovníci z Kotliny dostali před odchodem do kabin ještě jeden nepříjemný úder. Po Tomáši Vávrovi si najel mezi kruhy Marek Herna a polovysokou střelou obstřelil Daniela Dolejše.

2. třetina - Rebelové vstali z mrtvých a umazali ztrátu

Havlíčkův Brod se během patnáctiminutové přestávky vzpamatoval a do prostřední části jako kdyby naskočilo úplně jiné mužstvo. Odezva na zlepšený výkon na sebe nenechala dlouho čekat a hned s sebou nesla gólovou radost. V závěru 25. minuty se dostal k dorážce své vlastní střely Pavel Ambrož a přesným zásahem, který vyvolal na ústecké straně nevoli, zkorigoval nepříznivý stav. Ústí nad Labem mohlo odpovědět po hodně slibných příležitostech, ale Hanzl mířil v dobré pozici nepřesně a Grin od modré čáry našel při přesilové hře jen lapačku pohotového brankáře Zvolánka.

Právě ten se stal v dalších minutách pro svůj tým hrdinou, když předvedl sérii fantastických zákroků a doslova jimi sebral hostům vítr z plachet. A hned z protiútoku vybuchl v řadách brodské družiny obrovský gejzír radosti. Od Michala Zdražila se kotouč přesunul na hůl Pavla Musila, jenž z hodně nepříznivého úhlu překvapivě vyzrál na brankáře Formánka. Poslední slovo však patřilo hokejistům zpod Střekova. Při rychlém protiútoku adresoval Štěpán Kuchynka přesný pas Tomáši Faiglovi, který se svižnou střelou k tyčce z prostoru mezi kruhy nemýlil. V závěrečných sekundách druhé části už se skoro radoval z dalšího gólu právě střelec Faigl, ale po bravurním Zvolánkovu zákroku lapačkou byl nakonec smutný.

3. třetina - Havlíčkův Brod snížil, bodů se ale nedočkal

Mladí Rebelové vkročili do závěrečné dvacetiminutovky o něco pevnějším krokem a pokoušeli se co nejrychleji něco udělat s nepříznivým stavem. Jejich útočné snažení vyústilo i v několik her v početní převaze, ale v těch se svěřenci trenérského dua Adam - Benák spíše trápili. Zhruba v půlce třetiny stál na konci krásné akce aktivní Vác. Němec, ale o kousek minul Formánkovu klec. Domácí soubor potom ustál nepříjemné oslabení a soupeř brzy předvedl další zákrok za hranicí pravidel, který už byl tentokrát potrestán.

Při obléhání branky hostů se krásnou otočkou zbavil clonícího protihráče Erik Novák, čímž se uvolnil v pravém kruhu, opřel se mohutným nápřahem do puku a trefil se přesně pod horní tyčku. Havlíčkův Brod se hnal s vypětím všech sil za vyrovnáním, k čemuž mu pomáhali i povzbuzující fanoušci. Tábor bojovníků z Kotliny si vytvořil obrovský tlak při závěrečné power-play, ale paní Štěstěna byla o něco více nakloněna Lvům, kteří slavili veledůležitý triumf.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Pavel Ambrož 1 0 1 -1 0
Filip Dundáček 0 0 0 -2 0
Tomáš Dvořák 0 0 0 0 0
Martin Hynek 0 0 0 -2 0
Tomáš Chlubna 0 0 0 -1 0
Martin Jelínek 0 0 0 1 2
David Kozlík 0 0 0 0 0
Vít Křesťan 0 0 0 -1 0
Petr Kuchta 0 0 0 -1 2
Pavel Musil 1 0 1 0 0
Jiří Musil 0 0 0 -1 0
Václav Němec 0 0 0 -1 2
Erik Novák 1 0 1 0 0
Václav Pecen 0 1 1 0 4
Vladimír Szilva 0 0 0 0 0
Vojtěch Varga 0 0 0 -1 0
Michal Zdražil 0 1 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Dolejš 18 12 3 9 75,00 0 0
Jiří Zvolánek 42 18 1 17 94,44 0 0

Ohlasy k utkání

B4. kolo, sobota 31.3.2012 od 17:00
Havl. Brod
3:4
(0:3, 2:1, 1:0)
Havl. Brod - Ústí n. L.
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 25. Ambrož, 34. P. Musil (Zdražil), 54. E. Novák (Pecen) - 6. Kuchynka (Burkovec, Hanzl), 18. Kuchynka (Rovný, Ságer), 18. Herna (Vávra), 37. Faigl (Kuchynka). Rozhodčí: Jiří Kareš - Milan Kis, Jan Čížek. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 400. Střely na branku: -. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4, 3:4.

Sestavy

Havl. Brod

Dolejš (18. Zvolánek) – Pecen, Ambrož, Vác. Němec, Dvořák, Dundáček, J.Musil (A), Kříž – E. Novák, Varga (C), P. Musil, Szilva, Kuchta, Křesťan, Zdražil (A), Jelínek, Chlubna, Hynek, Kozlík.

Ústí n. L.

Formánek (Brýl) – L. Holeček, B. Holeček, Grin, Burkovec, Ságer, Herna, Bulva – Kuchynka (A), Hanzl (A), Vávra, Hanzl, Vávra, Šetka, Rovný, Melovský, Tuček, Vegner, Pořický (C), Baránek, Faigl, Angr.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu