4. 11. 2012 | Richard Wagner

Nevídaná přestřelka ve třetí třetině se šťastným koncem pro Rebely

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Juniorka Rebelů po neúspěchu na ledě Velkých Popovic hostila před vlastním publikem předposlední Krkonoše. Kdo by čekal snadné vítězství, tak se mýlil. Hosté totiž se svým soupeřem drželi krok a díky výbornému brankářovi Krejčím dlouho pomýšleli na úspěch. Havlíčkův Brod na začátku třetí třetiny poprvé svému soupeři odskočil do jednogólového náskoku a dokonal tak obrat ve skóre, ale Krkonošští i díky dvěma zaváháním brankáře Rebelů Čeňka Nováka dokázali zápas znovu otočit. Jenže domácí družina prokázala velký chtíč po výhře a nakonec svého soupeře zdolala.

Krkonoše zaskočily Rebely a dostaly se do vedení

Lepší vstup do utkání měli Rebelové, ale jejich nástup lehce utlumilo vyloučení Kříže. Nicméně oslabení zvládla domácí družina na výbornou, ale záhy po jejím skončení se dokázali Krkonošští prosadit. Tomáš Havelka zkusil na levém kruhu pozornost brankáře Milana Hlávky, jemuž střela propadla nad ramenem do sítě. Aktivní Rebelové se inkasovanou brankou nenechali zaskočit a vypracovali si dobrou střeleckou příležitost, kterou zastavila až tyčka Krejčího branky.

Záhy se dostal do velké šance po nenápadné akci Jan Srnský, ale jeho pokus minul odkrytou část Hlávkovy branky. Krkonoším se však trpělivé bránění vyplatilo a po chytré nahrávce Lukáše Vencla se před domácí brankou ocitl Jan Srnský, který si položil Hlávku a po ledě zakončil. Snížit mohl Jan Kubát, jenž se ocitl před brankou, ale jeho šanci zhatil parádním zákrokem Krejčí.

Rebelové zúročili aktivitu a srovnali krok

Havlíčkův Brod do druhé periody vyměnil maskovaného muže a mezi tři tyče se postavil Čeněk Novák. Rebelové pokračovali v aktivní hře a tvrdě dotírali na svého soupeře, který jim poskytl šanci v přesilové hře. Domácí soubor měl hned několik šancí na snížení, ale fantasticky chytající Krejčí byl proti. Tlak Rebelů vrcholil, Krkonoše nevěděly kde jim hlava stojí a ve velké šanci se ocitl Protivný, ale ten opět pohořel na skvělém Krejčím, který vykopl betony a střelu zastavil.

Přeci se dokázali domácí prosadit a snížit. Střelecký pokus Michala Zdražila usměrnil před brankovištěm Vlado Szilva, který následně po ledě překonal Jakuba Krejčího.Rebely branka ještě více nakopla a Michal Hošek vymyslel nahrávku na Tomáše Chlubnu, který pláchl po levém křídle a jeho střela prosvištěla mezi nohy Krejčího do sítě. Před gólmanem hostů ještě clonil Szilva, který tak odvedl velký kus práce.

Přetahovaná ve prospěch Rebelů

Svěřenci trenérského dua Václav Adam - Jaroslav Benc dohrávali na začátku třetí části přesilovku, v níž sice neudeřili, ale deset vteřin po jejím vypršení už Krejčí potřetí kapituloval. Před brankou Krkonoš vznikla velká mela, jíž uťal svým zakončením Lukáš Brebera, který došťouchal puk za brankovou čáru. Rebelové byli velmi aktivní a tlačili se do koncovky. Jejich akce však stejně jako po většinu zápasu končily na výborném Jakubovi Krejčím. Krkonoše se však dokázaly prosadit z nenápadné akce. Lukáš Junek nejprve neuspěl, když trefil jen beton gólmana Rebelů, ale z dorážky se trefil Tomáš Havelka.

Následně si první slabší chvilku v dnešním utkání vybral brankář Novák, jenž za svá záda pustil lehkou střelu Lukáše Junka, která mu šla na lapačku. Ještě hůře mohlo být pro Rebely po akci Lukáše Vencla a Jana Srnského, ale druhý jmenovaný zakončil v ideální pozici vysoko nad. Brankář Rebelů Čeněk Novák si vypil svůj kalich smůly až do dna. Lukáš Junek vystřelil a jeho pokus se od zadního mantinelu odrazil do brusle domácího brankáře, od níž se kotouč dostal za brankovou čáru. Trenér Václav Adam se rozhodl dát svému družstvu nový impuls a do branky vrátil Milana Hlávku.

Rebelové však dokázali bleskově zareagovat. David Protivný nejprve trefil jen betony Jakuba Krejčího, ale kotouč bleskově za branku doklepl Ondřej Hlídek. Netrvalo dlouho a havlíčkobrodská Kotlina vypukla v salvu nadšení. Michal Zdražil chytře našel Tomáše Chlubnu, který z levého kruhu vypálil zápěstím a propálil Krejčího. Oba celky byly nabuzeny a dostaly se do šancí, ale jak Hlávka, tak Krejčí se pokořit nedali. Rebelové si poté vytvořili obrovský tlak, který zakončil tvrdou ranou do horní poloviny branky Martin Jelínek. Krkonoše zkusily v závěru power-play, ale Havlíčkobrodští se ubránili.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Brebera 1 0 1 0 0
Ondřej Doležal 0 0 0 0 0
Ondřej Hlídek 1 0 1 0 0
Michal Hošek 0 1 1 0 0
Tomáš Chlubna 2 0 2 0 0
Martin Jelínek 1 0 1 0 0
Vít Křesťan 0 0 0 0 0
Martin Kříž 0 0 0 0 4
Jan Kubát 0 0 0 0 0
David Protivný 0 1 1 0 0
Vladimír Szilva 1 0 1 0 0
David Vala 0 0 0 0 0
Michal Zdražil 0 2 2 0 0
Lukáš Žemlička 0 1 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Milan Hlávka 26 2 2 0 0,00 0 0
Čeněk Novák 34 3 3 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

13. kolo, neděle 4.11.2012 od  
6:5
(0:2, 2:0, 4:3 )
Havl. Brod - Krkonoše
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 33. Szilva (Zdražil), 35. Chlubna (Hošek), 42. Brebera, 56. Hlídek (Protivný), 58. Chlubna (Zdražil), 59. Jelínek (Žemlička) - 8. Havelka (Lukášek), 16. Srnský (Vencl), 48. Havelka (Junek), 49. Junek, 55. Junek (Krsek). Rozhodčí: Oldřich Hejduk - Václav Guth, David Rittich. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:5, 6:5.

Sestavy

Havl. Brod

Hlávka (21. - 54. Č. Novák) - D. Vala, Hošek, Kubát, Kříž, Křesťan, O. Doležal - Zdražil, Szilva "C", Žemlička, Hlídek, Chlubna, Brebera, Protivný, Jelínek

Krkonoše

Krejčí (Abrahám) - Junek, Havel, Kolek - Vencl, Srnský, Krsek, Kozák, Vacek, Smékal, Tatar, Janoušek, Kocián, Havelka, Lukášek

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu