19. 8. 2019 | Tomáš Sochor

Milfait znovu v Kotlině! Bruslaři budou hostit Šumperk

Havlíčkobrodští hokejisté mají za sebou náročný trojzápas. Po zaslouženém odpočinku je však čeká další test. Tým trenéra Richarda Cachnína přivítá na ledě Kotliny jednoho z aspirantů na postup do Chance Ligy. Ze severu Moravy přijedou ambiciózní Draci Šumperk. Utkání začíná v úterý 20. srpna v 18:00.

Draci Šumperk

Počátky hokeje: 1945
Založení Draků Šumperk: 2003
Stadion: Zimní stadion Šumperk (kapacita 3 500 diváků)
Klubové barvy: žlutá, tmavě modrá
Webové stránky klubu: www.dracisumperk.cz
Trenér: Martin Janeček

Jak to vypadá u soupeře…?

Draci budou patřit i v nadcházející sezóně mezi nejlepší týmy druhé ligy. Do šumperské superobrany se například nedostal vloni nejbodovanější obránce třetí nejvyšší ligy. Michal Žák neuspěl na zkoušce, vrátil se tak k Bobrům z Valašského Meziříčí, kde zářil minulou sezonu. Z vážných rodinných důvodů pak přerušil kariéru Michal Vymazal. V týmu už před sezonou skončili Jakub Čuřík, Karel Plášek, Dmitrij Vorobjev a Nikolaj Tolokonnikov. O místo v základní sestavě naopak bojují nově příchozí Pavel Mojžíš, Daniel Kabelka, Daniel Spratek nebo Tadeáš Jaroš.

Do Kotliny se vrátí Jan Milfait

Fanoušci se mohou těšit na návrat tahouna havlíčkobrodského týmu z posledních dvou sezon – Jana Milfaita. Nyní se ale sedmadvacetiletý útočník představí jako jedna z hlavních posil hostů. Hráč, který mimo jiné působil i v dresu prvoligové Třebíče, není pro šumperské úplnou neznámou. Působil zde v sezoně 2015/2016, kdy si za 51 zápasů připsal 41 bodů (12+29).

Jan Milfait bude zdobit útočné řady šumperských Draků

Přípravné zápasy Draků

Šumperk začal přípravu turnajem O pohár RT TORAX. Ten jim nevyšel úplně podle představ, když prohrál první tři utkání proti Katowicím, Jastrzębie a Porubě. Výhru si připsal až v posledním zápasu turnaje proti maďarskému Debrecenu. Náladu si vylepšil i v dalším přípravném utkání, kdy se mu podařilo porazit slovenský HK Martin.

V dalších zápasech kromě odvet proti týmům BK Havlíčkův Brod a HK Martin vyzve také HC Stadion Vrchlabí a SK Horáckou Slávii Třebíč.

Minulý zápas Šumperku

Draci si poradili se slovenským sokem z Martinu

znak týmu 5 – 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 22. Řezáč (Müller, Scheuter), 26. Antonov (Scheuter, Drtil), 45. M. Haloda (Scheuter, Řezáč), 52. Haluza (Drtil), 58. Milfait (Jaroš) – 38. Poliaček (Ligas, Jurášek), 47. Poliaček, 57. Paulíny (Dvořák). Vyloučení: 0:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3.

Draci Šumperk: Wanecki (O. Haloda) – Sedlák, Drtil, Gewiese, Kabelka, M. Haloda, Řezáč, Plhal – Jaroš, Milfait, Pokorný – Vachutka, Spratek, Hroch – Müller, Antonov, Scheuter – Urban, Šíp, Blecha – Haluza.

HK Martin: Gavalier (Bernát) – Oravec, Rusina, Bakala, Šimon, Lavička, Ligas, Dvořák, Themár – Brezniak, Melcher, Langhammer, Poliaček, Nauš, Jurášek, Paulíny, Rudzan, Zeliska, Brveník, Dírer, Barto.


Šumperk zvítězil nad účastníkem druhé nejvyšší slovenské ligy HK Martin

Přípravné zápasy na sezonu 2019/20

kolodatumdomácíhosté 
přát. út 6.8.2019  Třebíč  Havl. Brod  6:5sn
přát. út 13.8.2019  Havl. Brod  Kolín  7:5
přát. st 14.8.2019  M. Budějovice  Havl. Brod  4:6
přát. čt 15.8.2019  Havl. Brod  Tábor  2:3
přát. út 20.8.2019  Havl. Brod  Šumperk 18:00
přát. čt 22.8.2019  Kolín  Havl. Brod 18:00
přát. út 27.8.2019  Tábor  Havl. Brod 18:00
přát. čt 29.8.2019  Žďár n. Sázavou  Havl. Brod 18:00
přát. út 3.9.2019  Šumperk  Havl. Brod 18:00
přát. čt 5.9.2019  Havl. Brod  Žďár n. Sázavou 18:00

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu