|

Reportáž ze zápasu

BK Havl. Brod

Domácí Rebelové vlétli do utkání jako uragán a záhy se chopili těsného vedení. Už po 21 sekundách hry vybojoval za brankou kotouč Miroslav Třetina a předložil jej číhajícímu PETRU ŠENKEŘÍKOVI, jenž přesnou ranou do horního růžku rozjásal havlíčkobrodské fanoušky – 1:0. Havlíčkobrodští hokejisté se chvíli vezli na vlně euforie a v zádech měli pochopitelně po vstřelené brance psychickou výhodu, gólman Jarina měl rázem v kadaňském brankovišti plné ruce práce, poradil si však s touto situací na výbornou, když se nenechal překonat. Postupem časů se začali osmělovat i trochu pasivní Severočeši, jejich přítomnost v blízkosti gólmana Suchana se stávala stále častějším jevem. Navíc se probili do obrovské šance, když se Boušek dostal k puku po nepřesné nahrávce při domácí rozehrávce, okamžitě vypálil od modré čáry a v prostoru před brankou ještě zkoušel tečovat puk osamocený Eiselt, brankář Suchan se však roztáhl ve svém území a betony nepustil puk za svá záda. Jejich útočným choutkám na čas učinil přítrž útočným faulem Mužík, Rebelové však nabídnutou přesilovku nezužitkovali, když ze značné územní převahy vytěžili několik nepříjemných projektilů, jež gólman Jarina zneškodnil. Hokejisté ze severních Čech při hře 5 na 5 v ofenzivní fázi brzy přitopili pod kotlem a vynutili si dvě přesilové hry 5 proti 4 krátce po sobě, havlíčkobrodský obranný val ale odolal náporu soupeře a domácí se ubránili. Přesto mohlo být vyrovnáno, do samostatného úniku se dostal Boušek a z bezprostřední blízkosti poslal střelou zápěstím kotouč vysoko nad horní tyčku havlíčkobrodské branky. V poslední minutě se Rebelové vymanili z kadaňského tlaku, když jim k tomu vydatně pomohl faul J. Bauera. Při hře v početní převaze zahrozil nováček v havlíčkobrodském dresu M. Hlinka, jehož dělovka z levého kruhu minula levou tyčku. Po první siréně šli spokojeněji do kabin domácí hráči, kteří vedli 1:0.

Druhá třetina začala zbytkem havlíčkobrodské přesilovky, jíž ale Rebelové nevyužili ve svůj prospěch. Tempo hry poté na chvilku trochu opadlo, často se přerušovalo kvůli zakázaným uvolněním. V čase 23:02 musel usednout na lavici hanby vyloučený brodský bek Vošmik, což byla přesně voda na mlýn hostů z Kadaně. V závěru 25. minuty kotouč putoval po ose Stanislav Mikšovic – Ladislav Boušek - LIBOR HLUBUČEK, posledně jmenovaný napřáhl na vrcholu pravého kruhu a propálil tvrdou ranou vše, co mu stálo v cestě – 1:1. Havlíčkobrodský soubor se pokusil o okamžitou odpověď a vypracoval si několik slibných šancí, jenže ty k úspěchu nevedly. Rebelové neměli nejmenší důvod věšet z promarněných příležitostí hlavy, hosté si počínali nedisciplinovaně a dvěma fauly v krátkém časovém sledu darovali svému soupeři z Vysočiny dvojnásobnou přesilovku. Ta se jim však příliš nepodařila, přesto s sebou přinesla velkou šanci: Kempný střílel z mohutného nápřahu na modré čáře a tvrdou ranou nechal vyniknout vystrčený beton brankáře Jariny, jenž vytěsnil kotouč jen do prostoru levého kruhu, odkud dorážel do jeho náruče volný Meidl. Ve 32. minutě se provinil proti hokejovým pravidlům útočným faulem forvard Knotek a Severočeši si zahráli další přesilovku, jenže paradoxně v ní byli nebezpečnější oslabení domácí. Nejdříve měl Fiedler před sebou u pravého mantinelu spoustu volného prostoru a poslal ideální pas do jízdy J. Ondráčkovi, jehož rána z levého kruhu a bez přípravy skončila jen v Jarinově náruči. Kadaň si následně vynutila tlak, ale gólman Suchan vyrazil kotouč do středního pásma, kde se ho ujal J. Ondráček a v samostatném nájezdu byl hákován. Nařízené trestné střílení sám postižený zahodil, když zblízka napálil jen Jarinovy nastavené betony. Domácí hokejisté se postupem času dostávali do značné územní převahy, jež s blížící se druhou sirénou gradovala do neuvěřitelných obrátek. Spoustu zajímavých momentů nabídl samostatný závěr2. třetiny. Nejdříve se vyznamenal několika skvělými zákroky zblízka pohotový gólman Suchan, následně Rebelové vyvezli kotouč do útočného pásma, kde vyvinuli na osobu brankáře Jariny neuvěřitelný tlak. Kolem strážce kadaňské svatyně létala jedna nebezpečná rána za druhou a je nutné dodat, že především z ideálních palebných pozic. Nechyběla rovněž zakončení zblízka, jež Jarina skvělými zákroky zpacifikoval. Po 2 třetinách se rozešli oba soupeři do kabin za nerozhodného stavu 1:1.

Do závěrečného dějství vstoupili o poznání lépe hosté z severočeské Kadaně, kteří si brzy vynutili dvouminutový Zohornův trest a nabídnutou přesilovku přetavili v těsné vedení. Ve druhé polovině 44. minuty si Kadaň vytvořila kolem brodské branky obrovský závar, když na brankáře Suchana dorážela v bezprostřední blízkosti a její důraz nakonec přinesl kýžené ovoce, když se kotouč ze skrumáže před brankou odrazil na hůl osamoceného VÁCLAVA EISELTA, jenž už měl lehkou úlohu zblízka zasunout puk do poloprázdné brány – 1:2. Rebelové rázem museli přitlačit svého soupeře do defenzivních postů což se jim podařilo, Severočeši však vyráželi k nebezpečným výpadům. Zhruba v půlce třetiny byl k vidění především spousta vyloučení, po nichž svítila přece jenom menší míra trestů na havlíčkobrodské straně. Havlíčkův Brod tuto početní převahu dokonale využil a v Kotlině mohl vybuchnout druhý mohutný gejzír gólové radosti. Tvrdou ránu vyslal od modré čáry Marián Morava, JAN KNOTEK vložil mezi kruhy puku do cesty svou hůl a jemnou tečí usměrnil kotouč v čase 49:26 mimo dosah gólmana Jariny – 2:2. Pokračovalo se ve svižném tempu, jež s sebou přinášelo nebezpečné situace před oběma brankami a o slovo se přihlásili také emoce na obou stranách, které vyústily ve velkou šarvátku v rohu pásma Kadaně. Rebelové měli mírně navrch a svou převahu vyjádřili gólově. Po tvrdé ráně z hole Mariána Moravy dotlačil zblízka kotouč za Jarinova záda JIŘÍ ONDRÁČEK, jenž se pohotově zorientoval v nepřehledné situaci před brankou a posílá Rebely do vedení – 3:2. Hosté z Kadaně na tento úder už nenašli odpověď, v cestě za vyrovnáním jim nepomohla ani závěrečná power-play. Rebelové si nejtěsnější náskok udrželi až do závěrečné sirény a mohli se společně s fanoušky radovat s tříbodového triumfu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jonáš Fiedler 0 0 0 0 0
Martin Hadrava 0 0 0 0 0
Michal Hlinka 0 0 0 0 0
Aleš Jelínek 0 1 1 0 0
Michal Kempný 0 1 1 1 0
Jan Knotek 1 0 1 0 2
Václav Meidl 0 1 1 1 0
Marian Morava 0 2 2 0 2
Vojtěch Němec 0 0 0 1 10
Martin Ondráček 0 0 0 0 0
Jiří Ondráček 1 0 1 0 0
Jan Soldán 0 0 0 0 0
Aleš Sova 0 0 0 0 0
Petr Šenkeřík 1 0 1 1 2
Ondřej Švaňhal 0 0 0 0 0
Miroslav Třetina 0 1 1 1 4
Petr Vošmik 0 0 0 0 27
Martin Zábranský 0 0 0 0 0
Hynek Zohorna 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jaroslav Suchan 60 0 2 21 0 0

Ohlasy k utkání

6. kolo, sobota 2.10.2010 od 17:30
Havl. Brod
3:2
(1:0, 0:1, 2:1)
Havl. Brod - Kadaň
1. liga

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 1. Šenkeřík (Třetina, M. Ondráček), 50. Knotek (Morava, Kempný), 58. J. Ondráček (Morava, Knotek) - 25. Hlubuček (Boušek, Mikšovic), 44. Eiselt (Hlubuček, Mikšovic). Vyloučení: 6:7, navíc Voj Němec (HBR) OT na 10 minut. Využití: 1:2. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

Sestavy

Havl. Brod

Suchan (Opršal) - Kempný, Šekeřík, Sova, Morava, Vosmik, Jelínek, Soldán, Zítka - Meidl, Třetina, Němec Voj., Hlinka, Knotek, Ondráček M., Ondráček J., Zábranský, Švaňhal, Hadrava, Fiedler, Zohorna.

Kadaň

Jarina (Kaššák) - Schmidt, Szakal, Všetečka, Hlubuček, Trefný, Mazanec, Hájek - Balázs, Bauer, Bursík, Eiselt, Mikšovic, Boušek, Rohan, Fiala, Radulay, Ton K., Freiberg, Mužík

Tabulka

# Tým Z V VP PP P B
1 Havířov 44 36 2 4 2 116
2 Vyškov 44 27 4 3 10 92
3 Hodonín 44 18 9 2 15 74
4 Opava 44 19 6 3 16 72
5 Havlíčkův Brod 44 20 2 1 21 65
6 Nový Jičín 44 17 3 2 22 59
7 Kopřivnice 44 13 6 7 18 58
8 Žďár nad Sázavou 44 17 2 3 22 58
9 Šumperk 44 13 6 6 19 57
10 Valašské Meziříčí 44 11 3 10 20 49
11 Technika 44 15 1 2 26 49
12 Velké Meziříčí 44 12 2 3 27 43

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu