5. 3. 2013 | Richard Wagner, Luboš Vácha

Senzace! Starší dorost si před baráží notně zvedl sebevědomí! Přerov rozstřílel před svými diváky 6:0!

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Černá série je zažehnána! Třicet osm zápasů trvala šňůra, během níž starší dorostenci Rebelů nedokázali vyhrát! Nyní je všemu konec a v kabině opět zavládlo nadšení z vítězství. Zle to odnesli přerovští Zubři, kteří jsou stejně jako Broďáci jistými účastníky baráže. Jedním z hlavních strůjců vítězství byli brankář Vítek Vaněček, jenž udržel čisté konto, a útočník Matias Mäki, který si připsal tři body za gól a dvě nahrávky. Svěřenci trenérského dua Richard Cachnín - Karel Dvořák ukázali, že rozhodně mají na to, aby v bojích o extraligu uspěli a dokázali se v nejvyšší soutěži udržet. Baráž startuje již v neděli 10. března v 15:00 a soupeřem bude Rebelům krajský rival z Třebíče. Přijďte podpořit starší dorost Havlíčkova Brodu v tuhé bitvě o extraligovou příslušnost!

Domácí se dostali do vedení

Po rozpačitém úvodu se oba celky dočkaly přesilovky, ale ani jeden z nich se nedokázal prosadit. Blíže k tomu měli domácí, ale Liridon Dupljaku ve výhodné pozici z druhé vlny minul kotouč naservírovaný Matiasem Mäkim. Na druhé straně se mohl krátce po překlenutí třetiny do své druhé poloviny dostat do šance Daniel Václavíček, ale domácí muž s maskou jeho střelu vyrazil. Festival zahozených šancí pokračoval, Liridon Dupljaku v brejku z brankoviště minul přerovskou klec a Štěpán Němec z pravého kruhu napálil puk jen do brankáře Vaněčka. Rebelové v závěru periody přidali na důrazu a nejprve uháněl opět agilní Dupljaku po křídle podporován dvěma kolegy. Útočník domácích celou akci zakončil jen střelou do Grigárkova ramena. O chvíli později se však již Havlíčkobrodští radovali. Daniel Kolouch ujížděl po pravém křídle a na kruhu vystřelil mezi gólmanovy nohy. Puk zůstal ležet mezi jeho betony a sudí chvilku váhal, ale pak objevil hrací gumu za čarou a ukázal na gól.

Vedení Rebelů narostlo

Druhou část zápasu načali domácí svižně a hned z první akce se prosadili. Matias Mäki vypálil a na pravém kruhu poslal odražený kotouč do sítě Ondřej Hlídek. Pro hosty mohlo být ještě hůře, ale Polákem tečovaná Krajhanzlova střela skončila jen na břevně Grigárkovy branky. Zubři se snažili o vstřelení kontaktního gólu, ale proti pumelici Daniela Slavíka od modré zasáhl jen Vaněčkův beton. Havlíčkobrodští pak ještě více rozhořeli plamínek naděje na zisk tří bodů. Daniel Salát vyslal do brejku Martina Poláka, jenž na levém kruhu vystřelil a David Krajhanzl doklepl puk skrze výstroj rozhozeného gólmana hostů do branky. Následně se strhla série nedovolených zákroků a dveře na trestné lavici se div netrhly. Při hře čtyř proti čtyřem se bojovníkům z Kotliny povedlo zaznamenat gól. Filip Nováček vysunul do protiútoku Matiase Mäkiho, jenž se mezi bránícími hráči dostal až před maskovaného muže Zubrů, jemuž prohodil kotouč mezi betony. V samotném závěru se ještě obranou hostů prohnal Liridon Dupljaku, jenž svým pokusem našel jen lapačku Jakuba Grigárka.

Dva góly v oslabení a uhájená nula

Závěrečná část se již nesla v rozhodnutém tempu a Rebelové si v klidu hájili svůj náskok. Prosadit se mohli Tomáš Ludvík s Rostislavem Klofáčem, ale ani jeden z nich nezakončil mezi tři tyče. Vždy chyběly jen milimetry. Velkou práci nadělala Grigárkovi rána Ondřeje Hlídka, jíž na bližší tyči horko těžko krotil. Hosté z Přerova se trápili v zakončení, a když už se jim povedla nějaká akce, stál tam připravený Vaněček, nebo se dotyčný vůbec nedostal přes výborně bránící hráče ke střele. Do dobré příležitosti se po chybě Davida Valy na modré čáře dostal Daniel Pecha, ale byl odstaven obránci. Rebelové následně dvakrát po sobě uspěli v oslabení. Rostislav Klofáč vysunul Patrika Málka, jehož střela z kruhu skončila jen na připraveném Grigárkovi, jemuž vrátil kotouč do klece Tomáš Ludvík. Čtyřicet vteřin nato vybojoval v rohu pásma kotouč Matias Mäki, jenž jej naservíroval před kasu na Ondřeje Hlídka, který parádním špendlíkem pod víko vyhnal Jakuba Grigárka z klece, do níž putoval jeho jmenovec Málek. Ten se zapotil především po ráně Václava Ficka, ale tu uschoval nakonec ve výstroji. Domácí si tak připsali druhou výhru v sezoně, která je před nadcházející baráží potřebnou vzpruhou. Reprezentační gólman Vaněček navíc slaví zisk čistého konta.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Liridon Dupljaku 0 0 0 0 2
Václav Ficek 0 0 0 1 0
Ondřej Hlídek 2 0 2 2 0
Rostislav Klofáč 0 1 1 2 0
Daniel Kolouch 1 0 1 1 4
Jan Krajcigr 0 0 0 3 0
David Krajhanzl 1 0 1 1 0
Tomáš Ludvík 1 0 1 3 0
Matias Mäki 1 2 3 3 0
Patrik Málek 0 1 1 2 0
Filip Nováček 0 1 1 2 4
Martin Polák 0 1 1 1 0
Daniel Salát 0 1 1 1 0
Michal Semrád 0 0 0 0 0
Jan Vacek 0 0 0 2 2
David Vala 0 0 0 2 2
Lukáš Vala 0 1 1 1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vítek Vaněček 60 32 0 32 100,00 0 0

Ohlasy k utkání

43. kolo, úterý 5.3.2013 od 17:00
Havlíčkův Brod
6:0
(1:0, 3:0, 2:0)
Havl. Brod - Přerov
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 19. Kolouch (L. Vala), 21. Hlídek (Mäki), 28. Krajhanzl (Polák, Salát), 36. Mäki (Nováček), 54. Ludvík (Málek, Klofáč), 55. Hlídek (Mäki). Rozhodčí: Svatopluk Kopeček - Martin Klouda, Petr Křivohlavý. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 50. Střely na branku: 24:32. Průběh utkání: 6:0.

Sestavy

Havl. Brod

Vaněček (Brož) - Ludvík "C", Klofáč, Hlídek, Vacek, Kolouch, L. Vala, Salát, Ficek, Krajcigr, Polák, Nováček, Semrád, Krajhanzl, P. Málek, D. Vala "A", Dupljaku, Mäki

Přerov

Grigárek (55. J. Málek) - Gremlica, Kubal, Kubíček, Slavík "A", Pecha, Siegel, Müller, Václavíček "C", Kundrátek, Maršálek "A", Novák, Hurta, Blahunek, Nohál, Němec

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu