13. 3. 2013 | Richard Wagner, Aleš Novotný

V Přerově rozhodovaly nájezdy, dva body nakonec putují do Havlíčkova Brodu

Přerov - Starší dorostenci podruhé v baráži vyhráli. Tentokrát se jim postavil druhý neúspěšný extraligista ZUBR Přerov. V MEO-aréně vedli Havlíčkobrodští po gólu Liridona Dupljaka 1:0, ale díky srovnání domácích Zubrů dospělo utkání až do samostatných nájezdů. Zde nakonec uspěli Rebelové, kteří je ovládli v poměru 2:1. O vítěznou penaltu se postaral Matias Mäki. Velkou oprou byl mladým Rebelům výborný brankář Vítek Vaněček. V pátek mají Broďáci volno a v neděli znovu před vlastními diváky budou hostit Porubu, která zatím v bojích o extraligu šlape nejlépe ze všech.

Úvod zápasu přinesl aktivní nástup domácího mužstva, které zahrozilo střelou Kundrátka. Dobrý pohybem si Zubři vynutili přesilovou hru, jenže v ní přišel nešťastný moment. Kubal nepřesně přihrával na obránce a Liridon Dupljaku ze sólového nájezdu poslal Rebely do vedení.

Přerov v přesilovce zkoušel ještě udeřit šancí Václavíčka, ale brankář Vaněček byl připraven. Domácí měli posléze další početní výhodu, branku soupeře ani tentokrát nedobyli. Do konce první části si oba týmy připsaly ještě po jedné větší šanci, ale stav se neměnil. Průnik Pechy zlikvidoval brankář a na druhé straně Vala střílel vedle.

Do druhé periody vstupovali Zubři s touhou smazat gólové manko. Hodně bojovali a měli několik slibných příležitostí. Ani Siegel s Nohálem však na Vaněčka nevyzráli. V polovině střetnutí naopak mohl Havlíčkův Brod odskočit do většího náskoku. Krajhanzl byl zcela sám před Grigárkem, který však vytáhl úžasný zákrok lapačkou.

Pět minut před koncem prostředního dějství měl Přerov velmi pěkné přečíslení, jenže gólman Rebelů byl i nadále stoprocentní. Pecha zakončoval spolupráci s Němcem jen do Vaněčkova betonu. V závěru druhé třetiny se museli domácí bránit v oslabení, což se jim bez potíží podařilo.

Snahu o vyrovnání přerovský tým se startem třetí dvacetiminutovky ještě zvýšil a při úniku Müllera s Václavíčkem jej dělilo od vyrovnání jen málo. O pár chvil později to ale s Přerovem mohlo být znovu horší, když Slavík nepřesně rozehrával a Grigárek musel proti Dupljakovi vytasit ostrý zákrok.

Modrožlutí padesát minut nenašli na Vaněčka recept, smůlu v koncovce protrhla až blesková akce Karoly s Martinem Gremlicou, kdy druhý jmenovaný, po precizní přihrávce, doklepl kotouč do poloprázdné branky. Poslední momenty třetího dějství patřily Rebelům, kteří ohrozili Grigárka střelou Ludvíka.

Za stavu 1:1 šla barážová bitva až do prodloužení, v němž měl největší šanci přerovský Gremlica, jenže nastřelil pouze tyč. O vítězi tudíž musely rozhodnout až nájezdy, v nichž se na Havlíčkův Brod usmálo více štěstí. Zatímco ze Zubrů se prosadil jen Blahunek, hosté skórovali Ludvíkem a Matiasem Mäkim. Z Hané si tak odvezli jeden bod navíc.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Bancíř 0 0 0 0 2
Liridon Dupljaku 1 0 1 1 2
Václav Ficek 0 0 0 1 0
Ondřej Hlídek 0 0 0 -1 0
Rostislav Klofáč 0 0 0 -1 2
Daniel Kolouch 0 0 0 0 2
Jan Krajcigr 0 0 0 1 0
David Krajhanzl 0 0 0 0 0
Tomáš Ludvík 0 0 0 -1 12
Matias Mäki 1 0 1 0 0
Patrik Málek 0 0 0 0 0
Filip Nováček 0 0 0 0 0
Martin Polák 0 0 0 0 0
Daniel Salát 0 0 0 0 27
David Vala 0 0 0 -1 2
Lukáš Vala 0 0 0 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vítek Vaněček 65 44 1 43 97,73 0 0

Ohlasy k utkání

B2. kolo, středa 13.3.2013 od 18:00
Přerov
1:2sn
(0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Přerov - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 51. Gremlica (Karola) – 5. Dupljaku, rozh. nájezd Mäki. Rozhodčí: Volf - Linhart, Lošťák. Vyloučení: 4:8, navíc Ludvík (HBR) 10 min. OT [NARZ]. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Sestavy

Přerov

Grigárek (J. Málek) - Gremlica, Kubal, Kubíček, Slavík, Pecha, Siegel, Müller, Václavíček, Kundrátek, Karola, Maršálek, Novák, Hurta, Duda, Blahunek, Metelka, Nohál, Červínek, Němec

Havl. Brod

Vaněček (Novák) - Ludvík, Klofáč, Hlídek, Bančíř, Kolouch, L. Vala, Salát, Ficek, Krajcigr, Polák, Nováček, Semrád, Krajhanzl, P. Málek, D. Vala, Dupljaku, Mäki

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu