17. 3. 2013 | Ladislav Vácha, Richard Wagner

Starší dorost spolkl hodně hořkou pilulku, od Poruby dostal „desítku“

Mladí Rebelové přivítali v domácím prostředí ostravskou Porubu, jež se veze na neskutečné vlně euforie. Utkání slibovalo zajímavou a vyrovnanou podívanou, což se v první dvacetiminutovce potvrdilo. Hosté sice vyjádřili svou územní převahu, ale do kabin se šlo za otevřeného stavu 1:2. Prostřední část však připomínala souboj kočky s myší. Ostravané nastříleli šest branek a o dalším prodloužení jejich vítězné šňůry nebylo pochyb. Nakonec si tak z Kotliny odvezli za výhru 10:1 nejen tři body, ale také zvýšené sebevědomí. (Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz)

Hosté vyjádřili větší aktivitu gólově

Ostravané vstoupili do důležitého utkání mnohem lépe a brankář Vaněček měl spoustu práce. První obrovskou příležitost připravil Lukáš Laryš svou nahrávkou Patriku Demelovi, ale ten v ideální palebné pozici netrefil puk. Zcela zbytečného faulu se potom dopustil brodský obránce Marek Bancíř a rozjetá Poruba nekompromisně trestala. Marek Smrčka našel zpoza brány přesným pasem hůl volného Martina Csomora, který zblízka potvrdil pověst nejlepšího střelce Poruby v lize staršího dorostu, když odrazem o horní tyčku prostřelil brankáře Vaněčka. Domácí mohli bleskově odpovědět, protože se jim po útočném faulu Tomáše Rataje nabídla úvodní přesilovka. Rebelové proti oslabenému soupeři ale nepředvedli zhola nic a gólman Maček mohl v klidu sledovat dění před sebou. Hokejisté z moravskoslezské metropole potom promarnili slibnou šanci na dvoubrankové vedení, když po chybě Davida Krajhanzla hledal Marek Smrčka v přečíslení 2 na 1 Tomáše Gřeše, ale ten měl k puku daleko a dlouhou holí jej uklidil brankáři Vaněčkovi do náruče. Vzápětí se na sebe musel hodně zlobit Matias Mäki, který v samostatném úniku ztroskotal na Mačkově lapačce. Zahozená gólovka mrzela mladé Rebely o to více, že se za pár desítek sekund prezentoval krásnou individuální akcí Vojtěch Holaň, jenž se prokličkoval až do prostoru kruhu a nechytatelnou dělovkou poslal puk ke vzdálenější tyčce. Parta z Kotliny se i nadále trápila, ale i přes herní mizérii dokázala snížit, když Lukáš Vala nabil do prostoru mezi kruhy a modrou čarou Liridonu Dupljakovi, jehož projektil překvapil brankáře Mačka, jemuž proletěl do sítě mezi betony. Domácí potom sice nevyužili hru v početní převaze, ale v závěrečných sekundách první třetiny si vytvořili enormní tlak, v němž však gólman hostů, i s přispěním paní Štěstěny, uhájil svou klec. Čtyři sekundy před sirénou ještě fauloval Tomáš Sikora.

Ostravané definitivně zlomili brodský odpor

Hosté ustáli své oslabení a sami mohli brzy profitovat ze hry v početní převaze. Mladí bojovníci z Kotliny se sice bez větších problémů ubránili, jenže Poruba po další povedené akci navýšila své hubené vedení. Lukáš Laryš ihned po buly adresoval přesný pas na Tomáše Rataje, který z bezprostřední blízkosti propálil gólmana Vaněčka. A to nebylo zdaleka vše, za necelé čtyři minuty musel smutně lovit puk ze své svatyně počtvrté. Úlohy gólového nahrávače se tentokrát ujal Tomáš Gřeš, jehož pobídku z prostoru za bránou přetavil v přesnou trefu kapitán Marek Smrčka, jenž u bližší tyčky zametl puk za záda gólmana Vaněčka, který se nechal vystřídat svým kolegou Novákem. Nového muže v havlíčkobrodském brankovišti přivítali hosté pěkně zostra a brzy i jemu pokazili čisté konto. Gólman Marek Maček přihrál puk Martinu Csomorovi, jenž znovu naplnil pověst kanonýra, když si najel do útočného pásma a svižnou ranou rozjásal porubské příznivce. Totální rozklad brodského souboru pokračoval, mladíci z Ostravy dokonce hned dvakrát slavili při svém oslabení. Martin Csomor s Markem Smrčkou dokonale využili přečíslení, když si několikrát vyměnili puk a druhý jmenovaný už měl úlohu před zcela prázdnou bránou hodně snadnou. Uplynulo 44 sekund a na hlavy mladých Rebelů dopadla další pohroma. Volného prostoru využil Vojtěch Holaň, jenž si vybruslil do příznivé palebné pozice a pohodlně zvýšil už na 7:1. Dvacetiminutovku zkázy završil pro havlíčkobrodské barvy Martin Bolek, který stál na konci krásné přesilovkové kombinace, když vypálil zblízka úplně sám k levé Novákově tyčce.

Poruba uštědřila domácím „desítku“

Rebelové ani za rozhodnutého stavu sympaticky nesložili zbraně a do závěrečného dějství naskočili aktivně, když Ondřej Hlídek vysunul do úniku Filipa Nováčka, který svou střelou orazítkoval spojnici tyče a břevna. Reakce hostů ale na sebe nenechala dlouho čekat. Vyloučení Martina Poláka dokonale využil Martin Csomor, jenž po přihrávce zpoza brány zvedl kotouč nad Vaněčkovo rameno a završil svůj hattrick. Havlíčkův Brod se potupné „desítce“ nakonec nevyhnul, protože Jonáš Mládek se v kruhu opřel do puku a tvrdou ranou skóroval ke vzdálenější tyčce. Oba týmy potom ještě nevyužily po jedné přesilovce, což hostům pochopitelně nevadilo, protože si pohodlně došli pro tři body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Bancíř 0 0 0 0 4
Dominik Cívka 0 0 0 0 2
Liridon Dupljaku 1 0 1 -2 0
Václav Ficek 0 0 0 -3 2
Ondřej Hlídek 0 0 0 -1 0
Rostislav Klofáč 0 0 0 -2 0
Daniel Kolouch 0 0 0 -2 0
Jan Krajcigr 0 0 0 -4 0
David Krajhanzl 0 0 0 0 0
Tomáš Ludvík 0 0 0 -1 0
Matias Mäki 0 0 0 -1 0
Patrik Málek 0 0 0 0 0
Filip Nováček 0 0 0 -2 0
Martin Polák 0 0 0 -2 2
Michal Semrád 0 0 0 0 0
David Vala 0 0 0 -1 0
Lukáš Vala 0 1 1 -4 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Čeněk Novák 31 23 6 17 73,91 0 0
Vítek Vaněček 29 25 4 21 84,00 0 2

Ohlasy k utkání

B4. kolo, neděle 17.3.2013 od 11:30
Havlíčkův Brod
1:10
(1:2, 0:6, 0:2)
Havl. Brod - Poruba
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 16. Dupljaku (L. Vala) – 4. Csomor (Smrčka), 10. Holaň, 26. Rataj (Laryš), 29. Smrčka (Gřeš), 32. Csomor (Maček), 34. Smrčka (Csomor), 34. Holaň, 40. Bolek (Mládek), 47. Csomor (Mládek, Smrčka), 51. Mládek. Rozhodčí: Michal Talpa - Milan Dančišin, Tomáš Matějček. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:4. V oslabení: 0:2. Diváci: 100. Střely na branku: 26:48. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:10.

Sestavy

Havl. Brod

Vaněček (Novák) - Cívka, Klofáč, Bancíř, Ficek, Krajcigr, D. Vala (A) - Ludvík (C), Hlídek, Kolouch, L. Vala, Polák, Nováček, Semrád, Krajhanzl, Málek, Dupljaku, Mäki.

Poruba

Maček (Mec) - Štěpán, Síkora, Charvát, Bolek, Kotas, Demel, Ščurek, Hranoš - Laryš, Gřeš (A), Csomor, Stoklásek, Rataj (A), Mládek, Rajnoch, Smrčka (C), Kurnik, Holaň, Boleslavský, Havránek.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu