9. 11. 2014 | Milan Sochor

Junioři si vítězstvím nad Chrudimí zajistili umístění v první čtyřce, které je posouvá do nadstavbové části

HAVLÍČKŮV BROD – Junioři se po debaklu z Písku představili před domácí publikem, kde přivítali tým Chrudimi. Rebelové se díky výborným vstupům do úvodních dvou třetin dostali do vedení 2:0, o které však zásluhou dvou slepených gólu v polovině druhé přišel. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat a Havlíčkobrodští po čtrnácti sekundách proměnili trestné střílení a znovu vedli. V závěrečné části vedení navýšili dokonce na tříbrankový rozdíl, který hosté následně umazávali, ale vyrovnat se jim již nepodařilo. Svěřenci Richarda Cachnína a Ladislava Fixy si tímto vítězstvím zajistili umístění v první čtyřce, které je posouvá do nadstavbové části.

Do úvodní třetiny vkročili Rebelové skvělým způsobem, když se ujali rychlého vedení. Tomáš Chlubna se dostal s pukem na holi až mezi kruhy, odkud zápěstím vypálil a jeho střela zapadla přesně k levé tyči. Své umění předvedl Petr Spáčil, když se v brankovišti roztáhl a svými betony vychytal pokus Jakuba Kopečného z pravé strany. Domácím se následně naskytly dvě přesilové hry, ale Chrudimští se dobře bránili a do vážnější šance Rebely nepustili. To hosty nakoplo a ve zbytku třetiny byli o něco aktivnější, jenže Jakub Kopečný svojí střelou přes obránce z mezikruží neuspěl. Domácí gólman si poradil i s dorážkou Jana Meiera z bezprostřední blízkosti.

Nástup do druhé třetiny vyšel mladým bojovníkům z Kotliny také výborně a prosadili se ještě rychleji, než v prvním dějství. Domácím se naskytla přesilová hra a puk putoval od Adama Němce přes Tomáše Chlubnu k Ondřeji Hlídkovi, jenž dokázal přesně zamířit a navýšil vedení. V polovině druhé části ale udeřilo na druhé straně, Michal Haltuch se dostal ke střele z levého kruhu, která se zastavila až v domácí síti. O minutu a patnáct sekund bylo dokonce vyrovnáno, když Lukáš Kohoutek bekhendem dorazil svůj vlastní pokus u levé tyče. Domácí si ihned vzali oddechový čas a o čtrnáct sekund se do úniku dostal Tomáš Chlubna. Při zakončení byl podražen a bylo nařízeno trestné střílení, kterým vrátil domácím vedení.

Na začátku třetí části se dobrou střelou z mezikruží prezentoval Tomáš Chlubna, Dominik Cvrček v hostující kleci však dokázal zasáhnout betonem. O pár chvil později se ale domácí již mohli radovat, když střelu Patrika Málka dorazil za záda brankáře hostů Nicholas Lang. Neuběhla ani minuta a Havlíčkobrodští se radovali znovu, když ve vlastním oslabení skóroval Lukáš Brebera. Hosté dokázali zareagovat nejlepším možným způsobem, když o minutu později ještě tuto početní výhodu využil Jaroslav Tomášek. Těsně před koncem hostům vykřesal naději na body Lukáš Kohoutek, jenž se trefil z předbrankového prostoru. Chrudimští si ještě vzali oddechový čas a zkusili hru bez brankáře, domácím se však již podařilo těsné vedení uhájit.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Bancíř 0 0 0 0 2
Lukáš Brebera 1 0 1 0 0
Jiří Drobný 0 0 0 0 0
Ondřej Hlídek 1 1 2 0 0
Tomáš Chlubna 2 2 4 0 10
Dominik Kittler 0 0 0 0 2
Jan Krajcigr 0 1 1 0 0
Nicholas Lang 1 0 1 0 0
Jindřich Macek 0 0 0 0 0
Patrik Málek 0 1 1 0 0
Dušan Mendl 0 0 0 0 0
Adam Němec 0 1 1 0 2
David Pazourek 0 0 0 0 0
Martin Polák 0 0 0 0 0
Michal Přibyl 0 0 0 0 0
Filip Šimák 0 0 0 0 0
Jaromír Vlček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Petr Spáčil 60 4 4 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

15. kolo, neděle 9.11.2014 od  
ZS Kotlina
5:4
(1:0, 2:2, 2:2)
Havl. Brod - Chrudim
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 4. Chlubna (Hlídek), 21. Hlídek (Chlubna, Němec), 33. Chlubna (TS), 46. Lang (Málek, Krajcigr), 47. Brebera (Chlubna) – 31. Haltuch, 33. Kohoutek (Karásek), 48. Tomášek (Koreček, Haltuch), 59. Kohoutek (Haltuch). Rozhodčí: Homola – Klouda, Zídek. Vyloučení: 3:9, navíc Chlubna 10 min OT - Kalous 10 min OT, Bečev 5 min + do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 5:2, 5:4.

Sestavy

Havl. Brod

Spáčil (Adam) – Němec, Krajcigr, Vlček, Mendl, Bancíř, Macek – Hlídek "A", Brebera "C", Chlubna – Pazourek, Lang, Drobný – Málek, M. Polák, Kittler – Přibyl, Šimák

Chrudim

Cvrček (Peřina) – Bečev, Burkoň, Haltuch, Jiruška, Kalous, Karásek "C", Kopečný, Kostkan, Koreček "A", Machač, Meier, Pilař, J. Polák, O. Polák "A", Tomášek, Kohoutek, Šklíba

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu