27. 2. 2016 | Richard Wagner

Gólmanská odysea a kapitánův únik v prodloužení znamenají vysněné čtvrtfinále!!

PÍSEK - Naprostá euforie zavládla na střídačce po skončení duelu druhého předkola play-off! Bruslaři ve vypjatém zápasu plném vyloučení a emocí získali potřebnou druhou výhru a postoupili do čtvrtfinále, kde narazí na Tábor. Po výborném nástupu přišel ve druhé třetině útlum a ve třetí části pak domácí dvakrát srovnali. Vše musel rozlousknout až nastavený čas. V něm hráli domácí výhodnou přesilovku čtyři na tři, v níž měl na holi prodloužení série Urbanec, ale jeho střelu do prázdné branky vyškrábl zázračným zákrokem betonem Čenda Novák. Stadion už měl ruce nad hlavou, ale předčasně. Zhruba o minutu později při hře ve třech na obou stranách odrazil Kryštof Kulhánek kotouč bruslemi k Lukáši Endálovi, jenž parádním pasem za obranu posadil do pendolina kapitána Miroslava Třetinu, jenž si pohrál s gólmanem a udělal slastnou čáru za předkolem. Hráči si pak společně s realizačním týmem mohli vychutnat perfektní děkovačku s početnou skupinou brodských příznivců, jež na píseckém zimáku vytvořili vynikající kulisu! Doufáme, že podobně to bude hučet i ve čtvrtek v Táboře, ale hlavně v sobotu v našem ledovém království!

Pojďme ale zpět k samotnému zápasu. Pravé drama začalo již při rozbruslení, když po nešťastném střetu s Filipem Benešem odjel do kabiny na šití rtu Lukáš Endál, který i přes následné bolesti hlavy odehrál vynikající zápas a bojoval. Stejně jako všichni ostatní. Nutno podotknouti, že velkou roli sehrál doktor Martin Pertl, jenž k tomuto duelu odjel s týmem a svou přítomností nám tedy zajistil "použitelnost" Endyho v zápase.

Základem bylo nebát se toho a výborně začít. Již po dvaceti vteřinách vyrazil písecký gólman kotouč na levý kruh, kam si k dorážce sjel Jakub Kořínek, jehož střela skončila v síti. Následovalo několik trestů, které daly oběma týmům šanci na vstřelení gólu. Někdy stáli při maskovaných mužích i všichni svatí, když se puky až zázračně vymotávaly vedle tyček. Až ve čtrnácté minutě předvedli Bruslaři výbornou kombinaci, po níž zametl křižnou přihrávku Kozlíka do sítě Petr Kuchta.

Jenže radost na brodské střídačce vystřídal dusot píseckého zimáku, anžto po půl minutě z osy vypálil Josef Urbanec, který zvedl kotouč nad rameno hostujícího gólmana. V závěru první části mohlo být dokonce srovnáno, ale Vlčkovo zakončení zblízka zdemoloval Čeněk Novák. Minutu po tomto zásahu zvedl na pravém mantinelu hlavu Filip Beneš, všiml si na protějším kruhu volného Igora Loginovského, jehož ránu vykopl Panec na plexisklo, od nějž se kotouč dostal k Tomáši Chlubnovi. Ten se dobře zorientoval a propálil dezorientovaného Pance.

Na začátku prostředního dějství měli hosté z Vysočiny tlak, jenž ale gólem neskončil. Maskovaný muž Jihočechů nejprve zneškodnil výtečnou ránu Kořínka do šibenice a po buly i jedovku Chlubny. Jenže poté si vzal slovo Písek. Sýbkova dobře ukrytá ranka zacinkala na tyčku a další šance skončily na pohotovém Novákovi. Necelé čtyři minuty před koncem druhé části už bylo sníženo. David Ciboch přebral touš za brankou a zasunul ho za záda brodského gólmana.

Třetí dějství dlouho zadělávalo divákům v ochozech na infarkt. Zhruba v jeho polovině si vzal hlavní slovo arbitr Matěj Sýkora, který sázel vyloučení jako stromky v lesní školce. Jeho svědomí muselo být v ten moment v naprosto dezolátním stavu. Výsledkem byl fakt, že hra v plném počtu byla spíše raritou a málo vídanou věcí. Pět minut před sirénou domácí srovnali, když Josef Urbanec z prostoru mezi kruhy trefil bachkandem místo pod horní tyčkou a ví jen bůh, zda kotouč nebyl ještě tečován.

"Nevadí, chceme vyhrát. Ten gól prostě dáme!...," takhle nějak se Havlíčkobrodští hecovali na lavičce. A ono se tak opravdu stalo. Filip Beneš se na pravém kruhu chopil puku jako dělník soustruhu a zarobil parádní šichtu, když zametl touš do volné části branky. Co by to ale bylo za play-off bez zápletky s pořádným vyvrcholením. Po sérii několika udivujících trestů na obou stranách hrál Písek přesilovku. Odvolal gólmana a s troškou štěstí vyrovnal. Filip Vlček vypálil ze středu útočného pásma a tečovaný puk proklouzl kolem betonu do sítě.

Situaci v prodloužení již znáte z anotace. Čili jen ve zkratce. Famózní zákrok večera od brodské opory mezi tyčemi a minutu nato únik Miroslava Třetiny zakončený gólovou laskonkou.

Dodejmež na závěr ještě velké poděkování našim fanouškům, kteří se do Písku vydali a byli tím potřebným šestým hráčem na ledě. A ještě něco... po zápase hráči rozvinuli transparent s přáním k narozeninám věrné fanynce Zuzce, která se svým přítelem objíždí všechny zápasy našich Bruslařů. Nebylo hezčího pohledu, než toho na hráče a fanoušky slavící postup a dojatou fanynku, jíž tak její drahý dopřál nejhezčích narozenin.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Filip Beneš 1 2 3 0 0
Tomáš Cejpek 0 0 0 0 0
Miroslav Duben 0 0 0 0 10
Lukáš Endál 0 2 2 0 2
Ondřej Hlídek 0 0 0 0 0
Tomáš Chlubna 1 0 1 0 4
Josef Kolda 0 0 0 0 2
Jevgenij Kondratěv 0 1 1 0 0
Jakub Kořínek 1 0 1 0 0
David Kozlík 0 1 1 0 0
Petr Kuchta 1 0 1 0 2
Kryštof Kulhánek 0 1 1 0 2
Jakub Lacina 0 0 0 0 0
Igor Loginovskij 0 1 1 0 0
Tomáš Ludvík 0 0 0 0 2
Radim Pejchal 0 0 0 0 0
Miroslav Třetina 1 2 3 0 0
David Vala 0 0 0 0 2
Kirill Vlasov 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Čeněk Novák 64 0 4 0 0 0

Ohlasy k utkání

PK2, sobota 27.2.2016 od 17:00
Písek
4:5p
(1:3, 1:0, 2:1 - 0:1)
Písek - Havl. Brod
2. liga

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 14. Urbanec (Sýbek, Jirků), 38. Ciboch (Pašek), 56. Urbanec (Sýbek), 60. Vlček – 1. Kořínek (Třetina, Endál), 14. Kuchta (Beneš, Kozlík), 19. Chlubna (Loginovskij, Beneš), 58. Beneš (Třetina, Kondratěv), 64. Třetina (Endál, Kulhánek). Rozhodčí: Matěj Sýkora - Michal Rubáš, Martin Tvrdík. Vyloučení: 11:14. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: . Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:5.

Sestavy

Písek

Panec (Pipek) – Pavlíček, Jirků, Procházka "C", Škopek, Hřebíček, Hanus, Koutenský – Hrubý, Volf, Vlček, Urbanec, Sýbek "A", Bernad, Pašek, Slavík, Ferebauer, Růžička "A", Ciboch, Strnad.

Havl. Brod

Novák (Zvolánek) – Kořínek, Kulhánek, Duben "A", Vala, Loginovskij, Kolda – Ludvík, Třetina "C", Endál "A" - Kuchta, Kozlík, Beneš - Chlubna, Vlasov, Kondratěv - Hlídek, Cejpek, Pejchal - Přidal.

Tabulka

# Tým Z V VP PP P B
1 Havířov 44 36 2 4 2 116
2 Vyškov 44 27 4 3 10 92
3 Hodonín 44 18 9 2 15 74
4 Opava 44 19 6 3 16 72
5 Havlíčkův Brod 44 20 2 1 21 65
6 Nový Jičín 44 17 3 2 22 59
7 Kopřivnice 44 13 6 7 18 58
8 Žďár nad Sázavou 44 17 2 3 22 58
9 Šumperk 44 13 6 6 19 57
10 Valašské Meziříčí 44 11 3 10 20 49
11 Technika 44 15 1 2 26 49
12 Velké Meziříčí 44 12 2 3 27 43

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu