14. 8. 2019 | Milan Sochor, Ladislav Vácha

Další hattrick! Luboš Voříšek řídil výhru nad Moravskými Budějovicemi

Hned druhý den po výhře nad Kolínem odcestovali havlíčkobrodští hokejisté do Znojma, kde se utkali s Moravskými Budějovicemi. Trenér Richard Cachnín oproti úternímu zápasu nechal odpočívat beky Tomáše Semráda s Kryštofem Kulhánkem a útočníky Jakuba Matušíka, Tomáše Plachého a Tomáše Ludvíka. Místo nich s týmem vyrazili junioři Matěj Krejčí, Michal Kerber, Jakub Košťál a zkušenější Petr Kuchta, Marcel Juráň a Luboš Voříšek. Právě posledně jmenovaný se zapsal do statistik nejvýraznějším písmem. K vítězství pomohl třemi góly a jednou asistencí.

Bruslaři vstoupili do utkání skvěle. Hned z kraje úvodní dvacetiminutovky otevřel skóre střelou z první Patrik Přidal, zanedlouho po něm se hbitou střelou z mezikruží prosadil Luboš Voříšek. Havlíčkobrodští diktovali hru a vytvářeli si množství nadějných šancí. Domácí se příliš k ohrožení Martina Holíka nedostávali, udeřili až v přesilové hře. Z dorážky se trefil Matyáš Šána. Hned na to ale bojovníci z Kotliny odpověděli. Matěj Krejčí vyslal do úniku Luboše Voříška, a ten se nemýlil.

Po přestávce i díky přesilové hře pokračovali hosté v aktivitě, Richard Cachnín z okraje levého kruhu trefil břevno. Postupně však Žihadla zlepšila pohyb i kombinaci a začala nepříjemně bodat. V další přesilové hře si vytvořila nebezpečnou příležitost, jenže Martin Holík proti ráně mířící zblízka skvěle zasáhl betony. Naopak se prosadili Broďáci, Luboš Voříšek po narážečce s Richardem Cachnínem dovršil hattrick. Parádní ranou z pravého křídla snížil David Horký, se stejně bleskovou odpovědí ovšem přispěchal Richard Cachnín.

Ve třetí periodě byli žlutočerní aktivní a snažili se o korekci výsledku, větší šance paradoxně měli Havlíčkobrodští. Jakub Kadlec ale po přihrávce Jakuba Košťála trefil z mezikruží jenom brankáře Jana Radostu. Přesto nakonec Bruslaři svůj náskok znovu navýšili. Marcel Juráň ujel ve vlastním oslabení a bekhendem zavěsil puk pod horní tyč. V dalším oslabení už Havlíčkův Brod inkasoval, z gólu se radoval Milan Procházka. Po chybě v rozehrávce ještě snížil s notnou dávkou štěstí na rozdíl dvou branek David Horký, výhru si ale hosté vzít nenechali.

Soupeři se po utkání i tentokrát domluvili, že ještě poměří síly v pěti sériích samostatných nájezdů. V těch kralovali brankáři Jan Radosta s Martinem Holíkem. Prosadil se jediný hráč, kterým byl osmnáctiletý Jakub Košťál. Bruslaři tak byli o chlup úspěšnější i v této dovednostní soutěži.

Podívejte se na sestřih přípravného utkání s Moravskými Budějovicemi
(Zdroj: znsport.cz)

Podívejte se na fotogalerii přípravného utkání s Moravskými Budějovicemi
(Autor: Libor Duchoň)

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát.. kolo, středa 14.8.2019 od 17:30
Nevoga aréna
4:6
(1:3, 1:2, 2:1)
M. Budějovice - Havl. Brod

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 15. Šána (Horký), 37. Horký (Krutiš), 53. Procházka (Bulín, Alexa), 55. Horký (Dudáček) – 4. Přidal (Mikeš, Třetina), 7. Voříšek (Cachnín), 15. Voříšek (Krejčí), 36. Voříšek (Cachnín, Juráň), 39. Cachnín (Voříšek, Juráň), 53. Juráň. Vyloučení: 1:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 146. Střely na branku: 35:40 (8:23, 14:9, 13:8). Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:6, 4:6. Samostatné nájezdy: 1:0.

Sestavy

M. Budějovice

Radosta (Kocák) – Peroutka (C), Šána, Pelikán, Pípa, Trnka, Konečný, Chlubna, Dudáček – Horký (A), Krutiš (A), Svoboda, Molnár, Bazala, Procházka, Bulín, Alexa, Račický, Hačecký, Sorger, J. Ludvík

Havl. Brod

Holík (32. Chaloupek) – Pospíchal, Krejčí, Kerber, Vala, Kliment, Čermák (A) – Mikeš (C), Třetina, Přidal, Kuchta, Voříšek (A), Juráň, Holenda, Cachnín, Kadlec, Košťál

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu