19. 10. 2011 | Ondřej Tomšovský, Ladislav Vácha

Rebelové ztratili v posledních sekundách výhru, ze sluje Draků tak vezou bod

Havlíčkobrodští hokejisté zamířili po nepříjemné porážce 0:5 v Benátkách nad Jizerou na led silného soupeře, jenž dominuje především v domácím prostředí - Draků ze Šumperka. Hosté tahali po většinu času za delší konec provazu a vedli dokonce hned třikrát o 2 branky, jenže v posledních minutě inkasovali na 4:4 a jejich špatné střídání v prodloužení potrestal vstřeleným gólem obránce Sedlák. Po porážce 4:5 tak veze Novákova družina místo cenné výhry jen bod.

V dalším domácím utkání přivítali Draci soupeře z Havlíčkova Brodu, proti kterému chtěli ukončit sérii pěti zápasů bez výhry. Aktivněji do zápasu vstoupili hosté, když již po 70 sekundách hry donutil Bošku k prvnímu vážnějšímu zákroku Knotek. Psala se osmá minuta, když se již domácí fanoušci začali radovat z branky, ale jejich nadšení vzápětí uhasil sudí. Veleckého trefa nebyla uznána, šťastný střelec si totiž nešťastně zpracoval kotouč sevřením. Hra se s přibývajícím časem začala přiostřovat, čehož byla důkazem i krev na ledě jednoho z domácích hráčů. Lukáš Vrána se v osobním souboji nešťastně zranil o vlastní hůl a ze zápasu s vážnějším zraněním v obličeji odstoupil. Na první branku si museli diváci počkat až do 11. minuty, kdy rozesmutnil domácí fanoušky po individuální akci Ondřej Švaňhal. Draci se nehodlali s nepříznivým skórem smířit, čehož byla důkazem pohotová střela z otočky v mezikruží, avšak tu lapil pozorný Suchan.

V probíhající osmnácté minutě se hosté dostali již do dvoubrankového vedení, když Komovu střelu od modré šikovně tečoval Milan Kostourek. Jenomže Draci přišli s bleskurychlou odpovědí, již po necelé půl minutě hry od inkasovaného gólu vstřelil kontaktní branku Tomáš Sedlák, který si po přihrávce od Vladimíra Cinka vychutnal strážce hostující svatyně Suchana. Zpoza branky totiž poslal kotouč do havlíčkobrodské klece s přispěním bruslí protihráče. Do kabin se tak šlo za nepříznivého stavu 1:2 pro domácí.

Dvě minuty po úvodním buly druhé třetiny pálil šumperský Červenka hned dvakrát na Suchana, ale ani s jedním pokusem neuspěl. Na světelné tabuli svítil čas 26:13 a hosté se znovu dostali do dvoubrankového náskoku. Po velmi rychle a skvěle založeném protiútoku se do střelecké příležitosti dostal Ondřej Stehlík, který všechny přesvědčil o své brilantní mušce, když vymetl pravou šibenici šumperské klece. O několik málo momentů později poslal hosty do oslabení Morava, který si šel odsedět dvouminutový trest za nedovolené bránění. Následné přesilovky Draci plně využili, když v 29. minutě snížil manko na rozdíl jednoho gólu Hulva, když překonal Suchana povedenou střelou zápěstím.

Vyrovnání viselo již ve vzduchu, když domácí v těchto momentech jasně hosty přehrávali, Hulva si vytvořil dvě šance, ale v obou případech se skvělým zákrokem blýskl Suchan. Další obrovská příležitost Draků přišla v 38. minutě, když měl před sebou již odkrytou klec domácí Plášek, ale puk do ní usměrnit nedokázal. Stav tedy po dvou třetinách vyzníval lépe pro hosty, kteří si pořád drželi jednobrankový náskok.

Hned na začátku třetí třetiny zahrozili hosté nebezpečnou střelu od modré, avšak tu zlikvidoval svým pravým betonem Boška. Ale již o minutu později lovil domácí brankář puk ze sítě počtvrté, když po Knotkově parádní přihrávce skóroval do zcela odkryté svatyně domácích Petr Polodna. Hosté v té době měli vítězství na dosah, protože domácí se trápili při přechodu do pásma a jejich snaha často vyznívala na prázdno.

Navíc velmi pozorná a důsledná obrana hostů nedávala v těchto chvílích šumperským sebemenší šanci se dostat do útočné třetiny. Až v 52. minutě dostali Draci výhodu přesilové hry, kterou dokázali plně zužitkovat. Velmi dobře umístěnou střelou od modré překonal a možná i trochu překvapil hostujícího brankáře Jan Tesařík, asistence si připsali Plášek s Červenkou. Tlak domácích se začal stupňovat a s ním přicházeli i příležitosti, v jedné z nich se ocitl Marek Haas, ale jeho dobře umístěnou střelu pokryl svou lapačkou Suchan.

Nedobrovolný timeout pak způsobil Haasův důraz u hrazení, když jedno z tvrzených skel neporušené vypadlo z upevnění a čekalo se na jeho bleskovou opravu. Přestávka prospěla jednoznačně domácím. V poslední minutě řádné hrací doby ujel hostující obraně šumperský Hulva, který ale byl vzápětí podražen, a tak měli domácí možnost samostatného nájezdu. Burácející hala netoužila po ničem jiném než vyrovnání. Nájezdu se ujal samozřejmě sám postižený Hulva, jak velí pravidla, a svou bekhendovou střelou s přehledem prostřelil Suchana.

Na světelné tabuli tedy po šedesáti minutách svítilo skóre 4:4. Hned po pár sekundách hry oslabil své spoluhráče šumperský kapitán Aleš Holík, který odešel pykat za krosček. Avšak hosté se vzápětí také nechali vyloučit, když si svůj trest za hákování šel odsedět Koma. Ani jednomu týmu hra ve třech větší příležitost ke skórování neposkytla. V 64. minutě dostali tentokrát domácí výhodu přesilové hry, když havlíčkobrodský Štěpánek šel na trestnou lavici odsedět prohřešek domácí střídačky - hru v příliš mnoha hráčích na ledě. Hostující střídačce se tento verdikt vůbec nelíbil, kouč Novák hodně dlouho vše s čárovými i hlavním rozhodčím konzultoval, ale kdyby věděl, jak to vše dopadne, možná by byl ještě vehementnější ve svém jednání. Toto oslabení se stalo pro hosty osudné, již po pětadvaceti sekundách rozradostnil domácí fanoušky Tomáš Sedlák, který přesnou ranou od modré překonal Suchana.

Domácí si tak po pětizápasové šňůře bez výhry připsali dva body za vítězství v prodloužení, hosté naopak ztratili již téměř vyhraný zápas a museli se tak smířit se ziskem jednoho bodu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
David Jonáš 0 0 0 -1 0
Jan Knotek 0 1 1 -1 2
Jaroslav Koma 1 0 1 2 4
Milan Kostourek 0 2 2 2 2
Václav Meidl 0 0 0 0 2
Marian Morava 0 0 0 0 12
Pavel Musil 0 0 0 0 0
Radim Ostrčil 0 0 0 0 2
Petr Polodna 1 2 3 2 0
Lukáš Poskočil 0 0 0 2 0
Tomáš Protivný 0 0 0 -1 0
Ladislav Rytnauer 0 0 0 1 2
Jan Semorád 0 2 2 0 2
Aleš Sova 0 0 0 1 2
Ondřej Stehlík 1 0 1 1 2
Petr Šenkeřík 0 0 0 0 0
Petr Štěpánek 0 0 0 0 2
Ondřej Švaňhal 1 0 1 2 0
Martin Zábranský 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jaroslav Suchan 65 0 5 31 0 0

Ohlasy k utkání

14. kolo, středa 19.10.2011 od 18:00
Šumperk
5:4p
(1:2, 1:1, 2:1 - 1:0)
Šumperk - Havl. Brod
1. liga

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 19. Sedlák (Cink), 29. Hulva (Plášek), 55. Tesařík (Plášek, Červenka), 60. Hulva, 65. Sedlák (Holík) - 11. Švaňhal, 18. Kostourek (Koma, Polodna), 27. Stehlík (Semorád), 42. Polodna (Knotek). Rozhodčí:Florian - Svoboda, Lučan. Vyloučení: 7:14. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: -. Střely na branku: -. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4, 5:4.

Sestavy

Šumperk

Boška (Štůrala) - Novotný, Holík - Sedlák, Ondráček - Tesařík, Křetínský - Navrátil, T. Drtil, Gewiese - Mičulka, Plášek, Vrána - Vrdlovec, Hulva, Cink - Červenka, Velecký, Haas - Drtil, Skoumal.

Havl. Brod

Suchan (Neruda) - Šenkeřík, Morava - Koma, Poskočil - Protivný, Ostrčil, Sova - Kostourek, Polodna, Švaňhal - Knotek, Semorád, Jonáš - Meidl, Zábranský, Rytnauer - Stehlík, Štěpánek, P. Musil.

Tabulka

# Tým Z V VP PP P B
1 Havířov 44 36 2 4 2 116
2 Vyškov 44 27 4 3 10 92
3 Hodonín 44 18 9 2 15 74
4 Opava 44 19 6 3 16 72
5 Havlíčkův Brod 44 20 2 1 21 65
6 Nový Jičín 44 17 3 2 22 59
7 Kopřivnice 44 13 6 7 18 58
8 Žďár nad Sázavou 44 17 2 3 22 58
9 Šumperk 44 13 6 6 19 57
10 Valašské Meziříčí 44 11 3 10 20 49
11 Technika 44 15 1 2 26 49
12 Velké Meziříčí 44 12 2 3 27 43

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu