22. 10. 2011 | Ladislav Vácha, David Matula

Rebelové nevyloupili ostrov chomutovských Pirátů a do Kotliny se vracejí s prázdnou

Rebelové pokračovali ve své pouti po hřištích prvoligových soupeřů také v 15. kole, kdy je čekala cesta na ostrov chomutovských Pirátů. Do brankoviště se postavila od začátku nová akvizice Rebelů, finský gólman Jarno Laitinen. Severočeši ale neměli s novou tváří mezi havlíčkobrodskými tyčemi žádné slitování a už po necelých pěti minutách hry lovil mladý brankář puk ze své sítě potřetí. V závěrečném dějství se sice vrátili hosté zpět do utkání využitou přesilovkou Ladislavem Rytnauerem, jenže Chomutov dalšími třemi trefami odskočil. Poslední slovo ale patřilo bojovníkům z Kotliny, když se při hře v početní převaze znovu prosadil Ladislav Rytnauer. Havlíčkův Brod si veze domů porážku 2:6.

Skvělý vstup do zápasu. Hned v první minutě se trefil David Hruška. O půl minuty později ho hned napodobil po Helminenově přihrávce Filip Seman, i když byl gól nejprve připsán právě Helminenovi. Ve druhé minutě byl vyloučen Ondřej Zdeněk za tvrdý zákrok u mantinelu. Rebel si ale přesilovku moc neužil, když byl po patnácti sekundách vyloučen Rytnauer. Při hře 4 na 4 Chomutovští obživli a opět skórovali. Milan Kraft střelou zápěstím dobře zúročil semanovu nabídku.

Havlíčkobrodští se snažili dostat se před Hanuljakovu branku, ale i Kostourkova akce skončila v Hanuljakově náruči. To Pirátům se podařilo, i díky vyloučení Semoráda, uzavřít Brod v útočném pásmu. Palin svou střelu z kruhů posílal jen těsně nad. Do dobré šance vyslal Procházka Gajovského, který mohl jít sám na bránu. Přihrávka mu ale přeskočila hokejku. Chomutovští ale dál pokračovali v útočné hře a v dalším přesilovce opět zatlačili na Rebel. Jillson svou střelou napálil pouze brankáře Laitinena a dorážka Hromase mířila pouze do boční sítě. Rebel svou tvrdou hrou si několikrát vykoledoval vyloučení. V patnácté minutě, opět při přesilové hře, svou tvrdou střelu předvedl opět Jillson. Tentokrát zaúřadovali betony brodského brankáře. Následně byli postupně vyloučeni i chomutovští hráči Palin a Hromas, Havlíčkovu Brodu se dostalo téměř minutové přesilovky pět na tři. Hráči Rebelu ji ale, i díky nepřesnostem a dobré chomutovské obraně, nevyužili. Dál se již do konce třetiny hra spíše přelévala a ani jeden tým se nepropracoval k vyloženým šancím. Na obou stranách vždy dobře zasáhli brankáři.

Druhá třetina začala ve stejném tempu jako ta první. Chomutov se tlačil do brodského obranného pásma. Tentokrát jej ovšem brodská obrana nepustila k zakončení. Naopak brodští útočníci se k zakončení dostali. Jejich naděje zkrachovaly na brankáři Hanuljakovi. V pětadvacáté minutě se pak utrhl Procházka, a ač pronásledován dvěma obránci, dostal se k zakončení. Jeho dobrá střela ovšem skončila na břevně Laitinanovy branky. Chomutov dál pokračoval ve svém tlaku a k zajímavé akci se dostali mladíci Kůs a střílející Hafenrichter, jehož střelu z blízké vzdálenosti kryly brankářovy betony. Následně se děly velké momenty na obou stranách. Nejprve byl sám před Hanuljakem Stehlík, ale domácí brankáře zakročil skvěle lapačkou, puk vyrazil a následně jeli domácí dva proti jednomu. Gajovský svou střelou nechal vyniknout Laitinena, jenž zasáhl výborně vyrážečkou.

Aktivita Chomutovských a tvrdá hra hostů vyústily až ve čtyřicetivteřinovou přesilovku pět na tři. Dlouhé obléhání Laitinenovy branky dvakrát ukončil tvrdou střelou Grof. Poprvé napálil pouze hruď brankáře a podruhé zakročila jeho lapačka. Pár minut poté, při chomutovském oslabení, vystrašil všechny brankář Havlíčkova Brodu, který svou nepřesnou přihrávku mířil do tyčky své branky. V pětatřicáté minutě svou šanci dostali opět i hosté. Po vyloučení Hrušky a Krafta hráli dlouhou přesilovku. Ani tentokrát se jim ovšem nepodařilo skórovat. Jedinými výsledky přesilovky byly tvrdá střela Protivného a zranění Knotka, který musel být odnesen na střídačku za pomoci spoluhráčů. Brodští zůstávají dlouho v útočném pásmu a Bartejsův pokus o vyhození zachytil Musil. Jeho střelu ale zablokoval Palin. Ke konci třetiny se o slovo ještě hlásili domácí. Hruškovu střelu opět zastavily betony brankáře Laitinena.

Třetí třetina začala, na rozdíl od těch předešlých, spíše zvolna. Domácí nikam nespěchali a kontrolovali hru i puk. Hosté se ovšem nevzdávali. Nejprve se hra přelévala ze strany na stranu a na obou stranách zasahovali brankáři. Ruttu vychytal Laitinen, Rytnauera Hanuljak. Ve čtyřicáté sedmé minutě byl vyloučen domácí Bartejs a hosté přesilovku vzápětí využili. Kostourek nahrávkou vybídl Ladislava Rytnauera a ten rychlou střelou prostřelil brankáře Hanuljaka. Hosté se po vstřelené brance chopili iniciativy a začali tlačit. Dvě minuty po gólu ujeli hosté dva na jednoho a střela Zábranského skončila jen těsně mimo. Hra se poté začala zostřovat na obou stranách a byli jsme svědky několika potyček a vzájemných vyloučení. Nejprve se popral Protivný s Ondřejem a poté i Hafenrichter a Semorád.

Po sérii šarvátek se chomutovská mašina rozjela opět naplno. Ve čtyřiapadesáté minutě se po akci Tomáše Bartejse prosadil již podruhé v zápase Filip Seman. Ani ne minutu potom se na branku rozjel Nikola Gajovský, který sice kotouč do branky ještě neprotlačil, ale hosté si ho tam dostrčili sami. Branka tedy byla uznána Gajovskému. A chomutovský gólostroj se nezastavil. Po půl minutě našel Zdeněk Ondřej volný kotouč a střelou k levé tyči vstřelil již šestý gól Pirátů. Hosté se do konce zápasu ještě zmohli na jednu akci, kdy vstřelili gól deset vteřin před koncem hrací doby. Druhý gól v zápase trefil Ladislav Rytnauer a stanovil konečné skóre zápasu na 6:2 pro domácí.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Aleš Jelínek 0 0 0 -3 0
David Jonáš 0 0 0 -1 0
Jan Knotek 0 0 0 -1 0
Jaroslav Koma 0 0 0 0 0
Milan Kostourek 0 2 2 -2 4
Václav Meidl 0 2 2 -1 2
Marian Morava 0 0 0 -1 2
Pavel Musil 0 0 0 0 2
Jan Pavlík 0 0 0 -1 0
Petr Polodna 0 0 0 -2 0
Lukáš Poskočil 0 0 0 0 0
Tomáš Protivný 0 0 0 -3 2
Ladislav Rytnauer 2 0 2 -1 2
Jan Semorád 0 0 0 -1 4
Aleš Sova 0 0 0 0 0
Ondřej Stehlík 0 0 0 0 0
Petr Štěpánek 0 0 0 0 0
Ondřej Švaňhal 0 0 0 -2 2
Martin Zábranský 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jarno Laitinen 60 0 6 33 0 0

Ohlasy k utkání

15. kolo, sobota 22.10.2011 od 17:30
Chomutov
6:2
(3:0, 0:0, 3:2)
Chomutov - Havl. Brod
1. liga

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 1. Hruška (Procházka, Gajovský), 2. Seman (Helminen), 5. Kraft (Seman), 54. Seman (Bartejs, Helminen), 55. Gajovský, 55. Ondřej - 47. Rytnauer (Kostourek, Meidl), 60. Rytnauer (Kostourek, Meidl). Rozhodčí: Martin Grech - Tomáš Brejcha, Libor Suchánek. Vyloučení: 10:9. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2414. Střely na branku: -. Průběh utkání: 3:0, 6:1.

Sestavy

Chomutov

Hanuljak (Řehoř) - Mrázek, Grof, Bartejs, Palin, Jillson, Rutta, Havíř - Hruška, Gajovský, Procházka - Helminen, Kraft, Seman - Ondřej, Fiala, Hromas - Endál, Kůs, Hafenrichter - Heřman.

Havl. Brod

Laitinen (Neruda) - Morava, Pavlík, Koma, Poskočil, Protivný, A. Jelínek, Sova, Novotný - Polodna, Kostourek, Švaňhal - Knotek, Semorád, Jonáš - Meidl, Zábranský, Rytnauer - P. Musil, Stehlík, Štěpánek.

Tabulka

# Tým Z V VP PP P B
1 Havířov 44 36 2 4 2 116
2 Vyškov 44 27 4 3 10 92
3 Hodonín 44 18 9 2 15 74
4 Opava 44 19 6 3 16 72
5 Havlíčkův Brod 44 20 2 1 21 65
6 Nový Jičín 44 17 3 2 22 59
7 Kopřivnice 44 13 6 7 18 58
8 Žďár nad Sázavou 44 17 2 3 22 58
9 Šumperk 44 13 6 6 19 57
10 Valašské Meziříčí 44 11 3 10 20 49
11 Technika 44 15 1 2 26 49
12 Velké Meziříčí 44 12 2 3 27 43

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu