|

Reportáž ze zápasu

BK Havl. Brod

Utkání začalo z obou stran opatrně, hokejisté se rozehrávali a postupem času se dostávali do patřičného tempa. První vážnější situace nadešla v průběhu 4. minury, kdy aktivní napadání litoměřického forvarda Šinágla v útočném pásmu znamenalo zisk kotouče, k němuž se po rychlé přihrávce dostal v levém kruhu číhající Hašek a tvrdou ranou prověřil pevnost betonů gólmana Suchana, jenž byl ve svém brankovišti připravený k zásahu. Litoměřice stále působily o něco nebezpečnějším dojmem než Rebelové, kteří si vytvářeli spíše jen náznaky šancí. Na začátku 6. minuty to po znovu výborném forčekingu potvrdil zakončující útočník Novák, který z předbrankového prostoru nechal pohotovým projektilem vyniknout pozorného brankáře Suchana. Záhy se o slovo přihlásili také hosté, nastěhovali se do útočného pásma a vypracovali si dvě střely. První letěla mimo litoměřickou branku, dorážka útočníka Voj. Němce z dobré palebné pozice poblíž brankoviště gólmana Volkeho, ovšem skákavý kotouč netrefil ideálně. V 8. minutě poslali havlíčkobrodské obraně důrazné varování Šinágl s Haškem, když prvně jmenovaný tečoval nahrávku svého parťáka jen do míst, kde v tu chvíli úřadoval gólman Suchan. Po dalším útoku už mohla naplno propuknout litoměřická radost. Domácí měli k dispozici výhodu po faulu svého soupeře, obléhali Suchanovu branku a přesnou přihrávku Vladimíra Kolbaby zužitkoval dorážkou do odkryté branky JAN KLOZ – 1:0. Středočeši byli rázem na koni a psychickou výhodu zúročili při útočné snaze Havlíčkova Brodu, jíž zodpovědně a úspěšně vzdorovali.

Nováček prvoligové soutěže pořád diktoval tempo hry a vypracovával si pestrou škálu příležitostí k navýšení svého hubeného náskoku, Rebelové však dělali čest svému bojovnému jménu a probili se k nebezpečné šanci. V půlce 11. minuty zaměstnali gólmana Volkeho tvrdou ranou, jež byla vyražena betony k dorážejícími útočníkovi v brodském dresu, jehož dorážku do odkryté svatyně zlikvidoval litoměřický muž s maskou tygřím skokem a následným ukrytím kotouče před brankovou čarou do své lapačky. Ve 13. minutě bojovníci z Kotliny opět vykoukli ze své obranné ulity a přineslo jim to vyrovnání, vyražený střelecký pokus Ondřeje Švaňhala vzápětí dorazil do volné branky MARTIN ZÁBRANSKÝ – 1:1. Rebely vyrovnávací gól očividně nakopnul, dále se tlačili do zakončení a za své snahy vytěžili po Šináglovu faulu dvouminutovou přesilovku. V té však nic nebezpečného nepředvedli, po většinu času naráželi na důslednou a zkonsolidovanou litoměřickou obranu, jež jim neumožňovala zakončení z příznivější palebné pozice. Domácí hráči se ubránili, jenže zanedlouho šli po Kolbabovu trestu znovu do čtyř bruslařů, ovšem Havlíčkobrodští si nepočínali lépe než v prvním v případě a neprobili se k ničemu závažnému. Po úvodní siréně se šlo do kabin za vyrovnaného stavu 1:1.

Do prostřední části naskočili lépe domácí hokejisté a vynutili si dvouminutový trest M. Ondráčka, v následné přesilové hře se sice ujali velkého tlaku, jenže kýženého ovoce v podobě druhé vstřelené branky nesklidili. Dlouho je to však mrzet nemuselo, po pouhých čtyřech sekundách hry 5 proti 5 si vše vynahradili. Před gólmanem Suchanem si vytvořili tlak a po závaru před brankou skóroval dorážkou z bezprostřední blízkosti LADISLAV SLÍŽEK – 2:1. Hosté z Vysočiny se snažili prezentovat tvrdou hrou, Litoměřice však i nadále pokračovaly v útočné snaze a vydatně zaměstnávaly brodské zadní řady. Po krátké odmlce se ve 28. minutě tlačili po lajdáckém Volkeho vyražení Švaňhalovy střely k dorážkám havlíčkobrodští útočníci, kotouč však do branky nezasunuli. Pavučinami obetkané přísloví se proto brzy přihlásilo o slovo. Po akci celého útoku Martin Heinisch – Ladislav Slížek – PETR HORČIČKA posledně jmenovaný navýšil litoměřické vedení dorážkou za záda klečícího a bezmocného gólmana Suchana – 3:1.

Domácí museli záhy opět vzdorovat snaze havlíčkobrodských hokejistů, kteří se pokoušeli s nepříznivým stavem něco udělat, dotáhnout se na dostřel a zdramatizovat utkání. Severočeši však nechtěli pochopitelně polevit a pevně drželi otěže zápasu ve svých rukou, když největší problémy dělalo Rebelům jejich aktivní a úspěšné napadání. Gólman Suchan měl plnou výstroj práce, ve svém brankovišti se neustále oháněl a potvrzoval dobrou formu z úvodních duelů prvoligové soutěže. Litoměřičtí hráči se vzápětí sami a zbytečně přibrzdili v útočných choutkách svými nedovolenými zákroky, po nichž hostům dokonce nabídli dvojnásobnou přesilovku. Tu ovšem svěřenci trenéra Petra Nováka a jeho asistenta Jaroslava Benáka nevyužili ve svůj prospěch a nepodařilo se jim alespoň částečně umazat soupeřův náskok. Hra byla poté poměrně vyrovnaná, oba tábory se snažili o útočné pojetí hry, ale další gól to do konce druhé třetiny nepřineslo.

Rebelové nastoupili do závěrečného dějství s ofenzivní snahou a tlačili se do zakončení. Paradoxně však opět udeřilo na jejich straně. V závěru 43. minuty profitoval z precizní práce Jaroslava Haška, jenž přihrál zpoza branky na hůl PETRA ŠINÁGLA, který z hranice brankoviště usměrnil puk za Suchanova záda – 4:1. Fanouškům se nabízel stále podobný obrázek, kdy byla hra vyrovnaná, s blížícím se koncem utkání však začínali mít navrch Rebelové, jimž pomohla i litoměřická vyloučení. Po šarvátce domácího Evana s hostujícím Meidlem, po níž oba zúčastnění museli navštívit trestnou lavici, se nechal brzy vyloučit i útočník Kloz a nabídl Havlíčkovu Brodu slibně vypadající přesilovku 4 na 3, jež je nebezpečná především díky většímu volnému prostoru na hrací ploše. To si samozřejmě Novákův soubor uvědomil a patřičně toho využil ve svůj prospěch. Hlavní rozhodčí signalizoval další litoměřické vyloučení, když po kombinaci u Volkeho branky zavěsil puk pod horní tyčku dorážející MIROSLAV TŘETINA – 4:2.

S brodským týmem to rázem vypadalo o něco lépe a domácí jako kdyby se nepoučili z předešlých okamžiků, opět putovali na lavici hanby. Domácí sice poměrně v poklidu uhájili během oslabení svůj náskok, jenže z toho brzy Rebelové výrazně ukrojili. Po pasu Martina Hadravy zakončil rychlý protiútok přesnou ranou mezi Volkeho betony VOJTĚCH NĚMEC a domácí se rázem znatelně strachovali o vítězství – 4:3. Havlíčkův Brod jako kdyby se nechal inspirovat Chrudimí, jež je v Kotlině podobným způsobem zle potrápila, když smazala velkou ztrátu, pokračovali v tlaku, jemuž litoměřická obrana úspěšně vzdorovala a sama posílala své útočníky do smrtících kontrů. V 59. minutě musel v podobě faulu zatáhnout za záchranou brzdu Voj. Němec a pobyt na trestné lavici ho neminul. Domácí si však nepočínali zrovna nejlépe, když po faulu Haška se poměr sil na ledové ploše vyrovnal. Do poslední sirény už zbývalo málo času a Havlíčkův Brod už na vyrovnání nedosáhl, Litoměřice uhájily nejtěsnější vedení a radovaly se ze tříbodového vítězství 4:3.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michal Blažek 0 0 0 0 0
Jonáš Fiedler 0 0 0 -1 0
Martin Hadrava 0 1 1 1 0
Aleš Jelínek 0 0 0 1 0
Michal Kempný 0 0 0 -2 0
Jan Knotek 0 0 0 -2 0
Václav Meidl 0 0 0 0 4
Marian Morava 0 1 1 0 0
Vojtěch Němec 1 0 1 0 2
Jiří Ondráček 0 0 0 -2 0
Martin Ondráček 0 0 0 -3 2
Jan Soldán 0 0 0 -3 0
Aleš Sova 0 0 0 0 0
Petr Šenkeřík 0 1 1 0 2
Ondřej Švaňhal 0 1 1 1 0
Miroslav Třetina 1 0 1 -2 0
Petr Vošmik 0 0 0 0 0
Martin Zábranský 1 0 1 1 0
Petr Zítka 0 0 0 0 0
Hynek Zohorna 0 0 0 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jaroslav Suchan 60 0 4 34 0 0

Ohlasy k utkání

5. kolo, středa 29.9.2010 od 18:00
Litoměřice
4:3
(1:1, 2:0, 1:2)
Litoměřice - Havl. Brod
1. liga

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 9. Kloz (Kolbaba), 24. Slížek (Horčička), 29. Horčička (Heinisch), 43. Šinágl (Hašek) - 13. Zábranský (Švaňhal), 49. Třetina (Šenkeřík), 52. Němec (Hadrava). Vyloučení: 9:5, navíc Hašek (LIT) 2 plus OT na 10 minut. Využití: 0:1. Rozhodčí: Přikryl - Goňa, Obadal. Diváci: 1200. Průběh zápasu: 1:0, 1:1, 4:1, 4:3.

Sestavy

Litoměřice

Volke - Evan, Kříž, Stříteský, Macek, Vobořil, Kolbaba, Brož, Martinka - Hašek, Šinágl, Tvrzník - Heinisch, Slížek, Horčička - Novák, Kříž, Kloz - Přeučil, Hlusička, Jelínek.

Havl. Brod

Suchan - Kempný, Soldán, Šenkeřík, Morava, Vošmik, Jelínek, Sova, Zítka - Blažek, M. Ondráček, Třetina - Knotek, Meidl, Němec - J. Ondráček, Švaňhal, Zábranský - Zohorna, Hadrava, Fiedler

Tabulka

# Tým Z V VP PP P B
1 Havířov 44 36 2 4 2 116
2 Vyškov 44 27 4 3 10 92
3 Hodonín 44 18 9 2 15 74
4 Opava 44 19 6 3 16 72
5 Havlíčkův Brod 44 20 2 1 21 65
6 Nový Jičín 44 17 3 2 22 59
7 Kopřivnice 44 13 6 7 18 58
8 Žďár nad Sázavou 44 17 2 3 22 58
9 Šumperk 44 13 6 6 19 57
10 Valašské Meziříčí 44 11 3 10 20 49
11 Technika 44 15 1 2 26 49
12 Velké Meziříčí 44 12 2 3 27 43

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu