|

Reportáž ze zápasu

BK Havl. Brod

Do duelu vstoupili o něco lépe domácí, když si už po 56 sekundách hry vynutili vyloučení mladého brodského beka Sovy. Rebelové se po většinu času úspěšně bránili a svého jihočeského soupeře pustili jen k jednomu ohrožení svého brankáře Suchana. Je ale nutné vzápětí dodat, že se jednalo o šanci jako hrom: dělovku z hole obránce Lukáče vyrazil betony gólman Suchan jen k dorážejícími Mrkvičkovi, jenže toho také následně dokázal vychytat. Hosté sice i nadále museli čelit táborskému útočnému snažení, na ofenzivní výpady však rozhodně nezapomínali. Dokonale to prezentovala dvojice forvardů Fiedler – Stromko, jež ani nadvakrát nepřekonala gólmana Čecha, který již v minulosti trápil havlíčkobrodské střelce v havířovském dresu.

Po odpískání vyfasoval od sudího dvouminutový trest Andres a v početní převaze si zahráli i bojovníci z Kotliny, ovšem naložili s ní mizerně, když táborského muže s maskou prakticky neohrozili. Hrál se naprosto vyrovnaný hokej, chvíli měl navrch Havlíčkův Brod, poté zase Kohouti. Na sklonku 13. minuty chyboval táborský obránce Petráček, když nepřesnou nahrávkou namazal puk přímo na hůl M. Hlinky, jenž se nerozpakoval a vydal si do blízkosti táborské brány, na pozorného gólmana Čecha si ale v této situaci nepřišel. Zajímavé věci se děly na rozmezí 17. a 18. minuty, kdy si oba soupeři vytvořili po jedné slibné šanci. Nejdříve našel Třetina nahrávkou zpoza branky Voj. Němce, který ale na brankáře Čecha nenašel účinný recept, poté zahrozil táborský útočný tandem Šperger – Kocar, který sice na brankáře Suchana nevyzrál, ale vybojoval pro svůj tým alespoň dvouminutovou hru v početní převaze. V té se snažili Jihočeši o co nejčastější střelbu, gólman Suchan však všechny projektily zlikvidoval a držel stále čisté konto. Po první siréně zamířili hokejisté do svých kabin za bezbrankového stavu.

Do prostřední části měli Rebelové doslova raketový nástup, chopili se totiž rychlého vedení. Aktivní Vojtěch Němec si vybruslil mezi kruhy a poslal ideální pas VÁCLAVU MEIDLOVI, jenž přesnou ranou do horního růžku Čechovy branky otevřel gólový účet zápasu – 0:1. Kohouti na změnu stavu zareagovali tím nejlepším možným způsobem, ,když přidali v útočné fázi ještě více na obrátkách. Ve 23. minutě uháněl sám na brodskou svatyni Kocar, jenže gólman Suchan opět prokázal, že chytá ve skvělé formě a puk za svá záda nepustil. Rozjetou mašinu Tábora záhy přibrzdil trest hru příliš mnoho hráčů na ledě a hosté z Vysočiny si vybudovali značnou územní převahu, když sevřeli svého soka v hloubi jeho obranného pásma. Nakonec bezvýsledně, navíc udělil sudí 2 minuty za hákování jejich obránci A. Jelínkovi, situace se tak přesně otočila. Kohouti rozjeli svůj útočný kolotoč, přičemž vydatně zaměstnávali brankáře Suchana, navíc se posléze dočkali dvojnásobné početní převahy, když zamířil na lavici hanby útočník Fiedler. Havlíčkobrodský soubor se ubránil bez úhony, což s sebou zanedlouho přineslo kýžené, když vzápětí nečekaně a nekompromisně udeřili.

V půlce zápasu Jiří Ondráček tvrdou ranou z úhlu donutil gólmana Čecha k vyjetí z brankoviště, čímž zajistil pevnou půdu pod nohama pro MIROSLAVA TŘETINU, jenž se ujal odraženého puku, bleskově s ním obkroužil bránu a zasunul ho pohotově za brankovou čáru – 0:2. Krátce na to mohla být situace pro brodské barvy ještě o poznání veselejší, když se faulem prezentoval Petráček a poslal své spoluhráče do čtyř bruslařů na ledové ploše. Rebelové tuto hozenou rukavici z ledu nezvedli, jenže otěže utkání převzali do svých rukou a na Jihočechy začínali vyvíjet narůstající tlak. Ten družina z Kotliny přetavila v přesný zásah, jímž ještě navýšila svůj náskok. Střelecký pokus Jiřího Ondráčka svůj cíl v podobě táborské brány nenašel, havlíčkobrodský forvard proto adresoval přesnou přihrávku PETR ŠENKEŘÍKOVI, jehož tvrdá rána po několika tečích skončila za Čechovými zády – 0:3. Tábor zareagoval bleskovou odpovědí a po brzy zkorigoval nepříznivý stav. Vojtěch Mrkvička našel přesným pasem MILANA KOSTOURKA, jenž si dokázal v nastalé situaci poradit na výbornou, když po povedeném blafáku překonal gólmana Suchana – 1:3. Po 2 třetinách vedli havlíčkobrodští Rebelové na ledě Kohoutů z Tábora 3:1.

Do závěrečného dějství naskočili domácí hokejisté s velkou chutí a odhodláním zvrátit nepříznivý vývoj střetnutí, což na jejich hře bylo výrazně patrné. Za útočnou aktivitu se jim nabídla přesilová hra po vyloučení obránce Šenkeříka, jíž Kohouti zužitkovali a nechali vybuchnout mohutný gejzír táborské radosti. V průběhu 45. minuty přihrál Tomáš Petráček po modré čáře JANU KUDRNOVI, jenž od mantinelu vyslal lehkou střelu, jež však dokonale zaskočila gólmana Suchana a našla si cestičku do jeho sítě – 2:3. Těžce vybudovaný tříbrankový náskok se rázem smrskl na nejnižší možný rozdíl, což donutilo oba tábory k ještě většímu navýšení tempa hry. V polovině třetiny pálil z mezikruží Zábranský, táborský gólman Čech však zazářil pohledným a účinným semaforem. Domácí hráči poté přitlačili v ofenzivní fázi na pilu ještě silněji, výsledkem byly nepříjemné projektily a velká příležitost na vyrovnání. Po obrovském zmatku kolem havlíčkobrodské brány se probili Kohouti k dorážkám z bezprostřední blízkosti, brankář Suchan ale celou situaci úspěšně ustál. Táborský nápor přerušil faul útočníka Kudrny, po němž se domácí museli chvíli bránit přesile havlíčkobrodských hráčů.

Paradoxně si však připsali v oslabení sami největší šanci, v 55. minutě se objevil před gólmanem Suchanem volný Šperger, jenže ztroskotal na připravených betonech brodského muže s maskou. Tábor pochopitelně cítil velkou možnost dotáhnout své manko úplně a srovnat průběžný stav, měli proto v závěru duelu výrazně navrch. Rebelové s vypětím všech sil vzdorovali narůstajícímu tlaku, jejich obrana nevěděla, kam dřív skočit. Gólman Suchan měl také plné ruce práce. Názorně to prezentovala situace z 56. minuty, kdy zneškodnil nepříjemný Špergerův projektil, nepřekonali ho záhy ani dorážející Štrba s Heřmanem. Pasivita se bojovníkům z Kotliny nakonec vymstila, po třígólovém náskoku totiž vr druhé půlce 59. minuty nebylo ani památky. Kotouč putoval po ose Zdeněk Šperger – Miroslav Kostourek – JAROSLAV KOCAR, přičemž posledně jmenovaný dorazil výbornou nahrávku u tyčky do branky Rebelů – 3:3. Do konce základní hrací doby již zbývalo minimum času a po třetí siréně přišlo na řadu pětiminutové prodloužení.

V závěru 63. minuty putoval na lavici hanby na dvě minuty vyloučený brodský útočník Švaňhal a Kohouti vytěžili z početní převahy velkou šanci, Kudrnova střela od modré čáry však za gólmana Suchana, jenž měl zakrytý výhled, nezapadla. Tajenka o vítězi utkání tak zůstala stále nerozluštěna a rozuzlení musely nabídnout až následně samostatné nájezdy.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jonáš Fiedler 0 0 0 -1 2
Michal Hlinka 0 0 0 -1 0
Aleš Jelínek 0 0 0 -1 2
Michal Kempný 0 0 0 3 2
Jan Knotek 0 0 0 0 0
Václav Meidl 1 0 1 1 0
Marian Morava 0 0 0 0 0
Vojtěch Němec 0 1 1 0 0
Martin Ondráček 0 0 0 0 0
Jiří Ondráček 0 2 2 2 0
Jan Soldán 0 0 0 0 0
Aleš Sova 0 0 0 0 2
Jakub Stromko 0 0 0 -1 0
Petr Šenkeřík 1 1 2 3 2
Ondřej Švaňhal 0 0 0 1 0
Miroslav Třetina 1 0 1 1 0
Petr Vošmik 0 0 0 -2 0
Martin Zábranský 0 0 0 1 0
Hynek Zohorna 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jaroslav Suchan 65 0 4 37 0 0

Ohlasy k utkání

8. kolo, sobota 9.10.2010 od 18:00
Tábor
4:3sn
(0:1, 1:2, 2:0 - 0:0 - 1:0)
Tábor - Havl. Brod
1. liga

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 38. Kostourek (Mrkvička), 45. Kudrna (Petráček), 59. Kocar (Kostourek, Šperger), rozhodující nájezd Štrba – 21. Meidl (Voj. Němec), 30. Třetina (J. Ondráček), 37. Šenkeřík (J. Ondráček). Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Rozhodčí: Horák - Guth, Rittich. Průběh utkání: 0:3, 4:3.

Sestavy

Tábor

Čech (Halmoši) - Kudrna, Petráček, Havran, Tůma, Kanov, Lukáč (Koktan) - Nedorost, Šperger, Kocar - Heřman, Štrba, Andres - Mrkvička, Kostourek, Krätzer

Havl. Brod

Suchan (Opršal) - Šenkeřík, Morava, Zítka, Sova, A. Jelínek, Vošmik, Soldán, Kempný – Meidl, Třetina, Voj. Němec - M. Hlinka, Knotek, Ondráček M. - Švaňhal, Zábranský, J. Ondráček- Stromko, Fiedler, Zohorna.

Tabulka

# Tým Z V VP PP P B
1 Havířov 44 36 2 4 2 116
2 Vyškov 44 27 4 3 10 92
3 Hodonín 44 18 9 2 15 74
4 Opava 44 19 6 3 16 72
5 Havlíčkův Brod 44 20 2 1 21 65
6 Nový Jičín 44 17 3 2 22 59
7 Kopřivnice 44 13 6 7 18 58
8 Žďár nad Sázavou 44 17 2 3 22 58
9 Šumperk 44 13 6 6 19 57
10 Valašské Meziříčí 44 11 3 10 20 49
11 Technika 44 15 1 2 26 49
12 Velké Meziříčí 44 12 2 3 27 43

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu