12. 2. 2011 | Pavel Buňat

Rebelové padli v Kadani po prodloužení, od postupu je dělilo 36 vteřin!

Třetí zápas předkola play-off mezi Havlíčkovým Brodem a Kadaní vyšel lépe pro Severočechy. Ve vyrovnané bitvě zvítězili v prodloužení zásluhou Karla Tona. Rebelové byli postupu velmi blízko, dělilo je od něj ve třetí třetině pouhých 36 vteřin! Vyloučení Moravy potrestal Ondřej Fiala. Pokračovat se tak bude už zítra, v neděli 13. února, kdy bude mít Brod druhý mečbol.

Havlíčkův Brod dorazil na sever Čech s vedením 2:0 na zápasy. K postupu do čtvrtfinále mu tak chyběla jediná výhra. Kadaň se v zápase musela obejít bez celé řady zraněných hráčů např.: Ladislava Bouška, který si zlomil ruku či Tomáše Schmidta, jenž utrpěl zlomeninu lícní kosti a čelisti. Důvěru v brance opět dostal Tomáš Závorka a ke změně se neuchýlili ani havlíčkobrodští trenéři – mezi tři tyče se znovu postavil Robert Slipčenko. V havlíčkobrodském dresu se poprvé v play-off objevil Petr Štěpánek, který nahradil zraněného Jana Knotka, jenž byl ve čtvrtečním utkání pukem zasažen do oblasti ucha. Hlavním rozhodčím pro tento zápas byl stanoven Florian, na čarách mu byli nápomocni Bertlík a Koskuba.

Hned v první minutě utkání za katr putoval hostující Martin Zábranský. Kadaňští si však žádnou větší šanci nevypracovali, naopak zaútočil Holec po chybě Szakala, ale ztroskotal na připraveném Závorkovi. Na konci sedmé minuty se Brod dostal pod tlak – Slipčenkovu pozornost prověřil po obtočení kolem branky Eiselt, poté dělovku mezi tři tyče vyslal Ton. Havlíčkův Brod si následně zahrál první přesilovou hru, ale ani hosté nebyli úspěšní. Hned, co Trefný vyskočil z trestné lavice, obdržel puk, a Kadani se tak nabídla zajímavá možnost, ale devětadvacetiletý obránce ukličkoval sám sebe.

Od poloviny 14. minuty se s vyloučenými hráči doslova roztrhl pytel. Nejprve se sekáním provinil Bursík, po něm havlíčkobrodský Kempný za nedovolené bránění. Když se Bursík dostal na led, Eiselt neuspěl tváří tvář Slipčenkovi. Vzápětí fauloval Rohan a minutu na to Mikšovic. Rebelům se tak s příchodem osmnácté minuty naskytla zkrácená přesilovka 5 na 3. V době, kdy už byli kadaňští v plném počtu, byl blízko první brance Václav Meidl, který orazítkoval horní tyčku. První dvacetiminutovka skončila za nerozhodného stavu 0:0.

Do druhé části nastoupil aktivněji tým z Vysočiny. Do vážnější šance se dostal Vondráček, svojí tvrdou střelu z oblasti levého kruhu ale nesměroval vedle branky. Ve dvacáté sedmé minutě při vzrůstajícím tlaků domácích se hrubostí provinil Martin Ondráček. A později musel svého vyloučení litovat – Kadaň totiž přesilovku využila. Hráči v bíložlutých dresech sevřeli Rebely v jejich obraném pásmu, po nahrávce Stanislava Mikšovice napřáhl na modré MARTIN MAZANEC a překonal hostujícího gólmana. Krátce po první brance se dostal do samostatného úniku Václav Meidl a Brňák jej zastavil pouze za cenu faulu. Ve vlastním oslabení ujeli Mikšovic a Eiselt, přičemž první jmenovaný volil střelu, avšak neuspěl. Eiselt se za pár vteřin provinil vysokou holí, a Kadaň tak šla do tří! A to Rebelové potrestali! Přesnou střelou nad Zázvorku lapačku srovnával LUKÁŠ ENDÁL. Asistence: Marian Morava, Martin Ondráček.

V pokračující klasické přesilové hře poté zahrozil Michal Kempný, zamířil však příliš vysoko a puk skončil až v ochranné síti. A Rebelové v tlaku nepolevovali ani po skončení početní výhody. V dobré šanci se ocitl Holec, Zázvorka proti jeho střele vyrukoval připraveným betonem. Po tvrdém souboji v pětatřicáté minutě na střídačku odkulhal obránce Michal Kempný, i přes protesty hostů se nevylučovalo. Kalinovič, posila z druholigového Klášterce nad Ohří, zkoušel v brejku ohrozit Slipčenkovu svatyni, dostal se však do příliš velkého úhlu. Necelé dvě minuty před koncem třetiny si Kadaň vypracovala tlak před hostující brankou – po střele Ondřeje Fialy se puk dostal k VLADIMÍRU NOVÁKOVI, který jej dotlačil do branky a poslal Severočechy opět do vedení. Před závěrečnou sirénou zahákoval Stromko a nenásledovala nic jiného než vyloučení. Druhá třetiny skončila za stavu 2:1 pro Kadaň.

Rebelům v úvodu třetí dvacetiminutovky pořádně zatrnulo – po faulu Šenkeříka šli totiž na 27 vteřin do tří. Slipčenko musel krotit pokusy hostů. Před třetím gólem zachránil svůj tým roztažením se na brankové čáře, hned na to musel zasahovat proti Szakalově střele od modré. Všechna úskalí v oslabení nakonec svěřenci Petra Nováka a Jaroslav Benáka zvládli. Tlak hokejistů v bíložlutých dresech ale neustával. Slipčenko na poslední chvíli betonem vyrazil Hlubučkovo nahození. Další přesilová hra se nabídla domácím v čase 45:05, Holec šel za katr za sekání. A hostující gólman se musel znovu činit. V dobré pozici se ocitl Stehlík, ale ztroskotal na připraveném muži s maskou.

Na konci 48. minuty se přesilovky dočkali i Rebelové a využili jí po šesti vteřinách! JAN PAVLÍK nahazoval na branku a skákavý puk doskákal až za překvapeného Závorku. Asistence byla připsána Miroslavu Holcovi. Blízko třetímu gólu byl na konci padesáté minuty Hlubuček, jenž nedokázal přehodit ležícího Slipčenka. A krátce na to přišlo to staré, známé, otřepané nedáš-dostaneš! Michal Kempný přihrál VOJTĚCHU NĚMCOVI, který z otočky zaskočil Závorku, čímž se Havlíčkův Brod poprvé v zápase ujal vedení. Od postupu ho v té chvíli dělilo 9 minut a 5 vteřin čisté hry.

V čase 53:28 nabídl Vošmik svým faulem Kadani vyrovnání. Havlíčkobrodští předvedli skvělé oslabení a Kadaň k ničemu nepustili. Nervy obou mužstev začaly pracovat, což nemělo za následek nic jiného než šarvátku před brankou hostí. Na trestnou usedli v čase 55:48 hostující Zohorna (hrubost) a domácí Kadlec, který se provinil sekáním. Domácí si vzali oddechový čas ve chvíli, kdy na světelné tabuli svítil čas 58:15. Závorka zůstal na střídačce, Kadaň zkoušela hru bez brankáře.

V té sice hned skórovala, jenže gól nebyl uznán z důvodu posunutí hostující klece. Morava fauloval v nejméně vhodnou dobu, což Kadaň potrestala. Při hře 6 na 4 dorazil puk do sítě ONDŘEJ FIALA a tentokrát už branka uznána byla. O vítězi tak muselo rozhodnout až prodloužení.

To se začalo hrát opatrně, nikdo pochopitelně nechtěl udělat chybu. Slipčenka prověřil v polovině třetí minuty Stoklasa, brankář ale bez problému jeho pokus pokryl. Do slibné šance se po Mazancově chybě dostal Endál, nedokázal však zakončit. Havlíčkův Brod v čase 66:02 špatně střídal, a byl tak potrestán za příliš mnoho hráčů na ledě. Rozhodnout mohl Němec v samostatném úniku, ale byli to právě kadaňští, kdo se o chvilku později radovali z branky. KAREL TON využil zmatku před brankou, čímž se zajistil o prodloužení této série play-off minimálně do nedělního podvečera.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Endál 1 0 1 0 0
Jonáš Fiedler 0 0 0 0 0
Miroslav Holec 0 2 2 1 2
Michal Kempný 0 1 1 1 2
Václav Meidl 0 0 0 0 0
Marian Morava 0 1 1 0 2
Vojtěch Němec 1 0 1 1 0
Martin Ondráček 0 0 0 0 2
Jan Pavlík 0 1 1 -1 0
Jan Soldán 0 0 0 0 0
Aleš Sova 0 0 0 0 0
Jakub Stromko 0 0 0 0 2
Petr Šenkeřík 0 0 0 1 2
Ondřej Švaňhal 0 0 0 -1 0
Roman Vondráček 0 1 1 1 0
Petr Vošmik 0 0 0 -1 2
Martin Zábranský 0 0 0 -1 2
Hynek Zohorna 1 0 1 -1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Robert Slipčenko 68 0 4 49 0 0

Ohlasy k utkání

PK3, sobota 12.2.2011 od 17:00
Kadaň
4:3p
(0:0, 2:1, 1:2 - 1:0)
Kadaň - Havl. Brod
1. liga

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 29. Mazanec (Mikšovic), 39. Novák (Fiala), 60. Fiala (Hlubuček, Mazanec), 68. Ton (Mikšovic, Trefný) - 31. Endál (Morava, Ondráček), 48. Pavlík (Holec), 51. Němec (Kempný). Rozhodčí: Forian - Bertlík, Koskuba. Vyloučení: 8:10. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 710. Střely na branku: 53:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 4:3.

Sestavy

Kadaň

Závorka - Mašek, Trefný, Szakal, Brňák, hlubuček, Mužík, Mazanec, Zmeškal - Eiselt, Mikšovic, Stoklasa - Rohan , Fiala, Novák - Ton, Stehlík, Bursík - Kadlec, Kalinovič.

Havl. Brod

Slipčenko - Šenkeřík, Morava, Zítka, Sova, Vošmik, Soldán, Pavlík, Kemplný - Endál, Němec, Meidl - Švaňhal, Zábranský, Zohorna - Holec, Štěpánek, Vondráček - Fiedler, Stromko, Odráček.

Tabulka

# Tým Z V VP PP P B
1 Havířov 44 36 2 4 2 116
2 Vyškov 44 27 4 3 10 92
3 Hodonín 44 18 9 2 15 74
4 Opava 44 19 6 3 16 72
5 Havlíčkův Brod 44 20 2 1 21 65
6 Nový Jičín 44 17 3 2 22 59
7 Kopřivnice 44 13 6 7 18 58
8 Žďár nad Sázavou 44 17 2 3 22 58
9 Šumperk 44 13 6 6 19 57
10 Valašské Meziříčí 44 11 3 10 20 49
11 Technika 44 15 1 2 26 49
12 Velké Meziříčí 44 12 2 3 27 43

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu